Mısır'daki patlama

Mısır'daki patlama

Dışişleri Bakanlığı yakınlarındaki bombalı saldırıyı "Ecnad Mısır" adlı grup üstlendi

KAHİRE (AA) - Mısır'da Dışişleri Bakanlığı yakınındaki bombalı saldırıyı, Ecnad Mısır (Mısır'ın Askerleri) isimli grubun üstlendiği belirtildi.

Grup, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Zalime karşı mazlumun yanında olmayı benimseyen askeri timimiz üzerine düşeni yaptı ve Dışişleri Bakanlığı çevresine sızarak bombayı yerleştirmeyi başardı. Hedef alınan polisler ceset parçalarına dönüştü ve Müslümanlara tattırdıklarını tatmış oldular" ifadesi kullanıldı. 

Grup, "kısas" adını verdiği operasyonlarına devam edeceğini bildirdi.

Mısır İçişleri Bakan Yardımcısı General Abdufettah Osman, 2 polisin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili, "İlk bulgular bir ağacın altına yerleştirilmiş bombanın, güvenlik güçlerinin bölgeye ulaşmasının ardından patlatıldığı yönünde" açıklamasını yapmıştı. Patlamanın meydana geldiği bölgede toplanan bir grup, İhvan aleyhinde sloganlar atmıştı.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Şura Konseyi Üyesi Cemal Haşmet ise ülkedeki bazı çevrelerin patlamalardan İhvan'ı sorumlu tutmasına ilişkin  "İhvan'ın ülkedeki terör olayları ve şiddetle bir ilgisi kesinlikle yoktur. Sorumlular meşru cumhurbaşkanına darbe yapanlardır" diye açıklama yapmıştı.

Ecnad Mısır (Mısır'ın Askerleri) adlı grup yılbaşından bu yana Mısır'da düzenlenen birçok bombalı saldırıyı üstlenmişti. 

Kaynak:Haber Kaynağı