Mısır'daki olumsuz hava şartları

Mısır'daki olumsuz hava şartları

Sağanak yağışın sebep olduğu sel felaketi nedeniyle 9 kişi hayatını kaybetti, 11'i yaralandı

KAHİRE (AA) - Mısır'ın bazı illerini etkisi altına alan sağanak yağışın neden olduğu sel sebebiyle 9 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, ilk yardım ekipleri Gına ilinde sel sularına kapılan, 2'si otobüs 4 araçta mahsur kalanları kurtarma operasyonu düzenledi. Ekiplerin, 34 kişiyi sağ olarak kurtardığı, 2'si çocuk 8 kişinin de cesedine ulaştığı belirtildi.

Nil Nehri'nin su seviyesinin daha önce görülmemiş biçimde yükseldiği belirtilirken, Gına-Suhac anayolunun iki yönünün de olumsuz hava şartları nedeniyle trafiğe kapatıldığı kaydedildi.

Kızıldeniz iline bağlı Ras Garib ilçesinde de bir aracın sele kapılması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği, 4'ünün yaralandığı, Güney Sina iline bağlı Şarm eş-Şeyh'te de bir aracın sele kapılması sebebiyle 7 kişinin yaralandığı belirtildi.

Mısır Meteoroloji Genel Müdürlüğü sözcüsü Vehid Suudi, bugün yaptığı açıklamada ülkeyi etkisi altına alan olumsuz hava şartlarının bir hafta daha devam edeceğini bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :