Mısır'daki bombalı saldırı

Mısır'daki bombalı saldırı

Hamas Siyasi Büro üyelerinden Hayye:

GAZZE (AA) - Hamas Siyasi Büro üyelerinden Halil el-Hayye, Mısır'ın Kuzey Sina ilinde askeri kontrol noktalarına dün düzenlenen saldırıları kınadı.

Hayye, Hamas'a bağlı El-Aksa Televizyonuna verdiği mülakatta, Kuzey Sina'da yaşanan saldırıları hatırlatarak, "Söz konusu saldırıları kınıyoruz. Mısırlılar'ın hayatı, Filistinliler için değerlidir. Bu nedenle Mısır'a bir kötülük gelmesine göz yummamız mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı, "Mısır'da yaşanan olaylarla Gazze Şeridi'nin kesinlikle bir ilgisi yok. Sınır güvenliğine zarar gelmesine izin vermedik, vermeyeceğiz. Mısır'ın milli güvenliğini Filistin'in önceliği olarak görüyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

Kuzey Sina'da dün iki güvenlik noktasına düzenlenen bombalı saldırıda 30 kişi hayatını kaybetmiş, 31 kişi yaralanmış, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, terör sorununu kökünden çözmek için Gazze sınırında sıkı güvenlik önlemleri alınacağını açıklamıştı. Güvenlik önlemleri kapsamında, ikinci bir uyarıya kadar Refah Sınır Kapısı'nın kapatılması talimatı verilmişti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı