Mısır'daki askeri darbeye karşı yeni girişim

Mısır'daki askeri darbeye karşı yeni girişim

Darbe karşıtı milletvekillerince kurulan ve bağımsız oturumlar gerçekleştirecek

İSTANBUL (AA) - Mısırlı darbe karşıtı milletvekilleri tarafından kurulan ve bağımsız oturumlar gerçekleştirecek meclisin başkan ve başkan vekilleri seçildi.

Mısır'daki askeri darbe öncesi Halk ve Şura meclislerinde görev yapan milletvekilleri tarafından kurulan meclis, İstanbul'da gerçekleştirdiği ilk icra oturumunda, meclis başkanı ve iki başkan vekilini seçti.

Yaklaşık 45 milletvekilinin katılımıyla yapılan oturumdaki oylama sonucunda, milletvekilli Servet Nafi meclis başkanı, Cemal Hişmet ve Hatem Azzam ise başkan vekilleri olarak seçildi.

- "Halkın iradesi, askerin tankları ve silahlarından güçlüdür"

Bazı milletvekili ve darbe karşıtı sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de konuşma yaptığı oturumda Nafi, "Mısır halkının iradesi ve hakları zor kullanılarak yok edilemez. Halkın iradesi, askerin tankları ve silahlarından güçlüdür" dedi.

Mısır Devrim Konseyi Başkanı Maha Azzam da Meclise hitaben, "Mısır halkı çok çekti ve hala çekiyor. Halkın meşru temsilcilerinin oluşturduğu bu meclisin, halkımızın kurtuluşunda en önde yer almasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Üyesi İslam el-Gamri ise halkın iradesine saygı duyulmasını istediklerini belirterek, "Halkın iradesi işte bu milletvekillerini temsilci atadı, onlara saygı duyulmasını istiyoruz. Halkın seçtiği ilk sivil Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi başta olmak üzere, tutuklu kardeşlerimizin özgürlüğe kavuşması ve darbe yönetiminin son bulması yakındır" ifadesini kullandı. 

Oturumda konuşan milletvekilleri, "kanlı, zalim ve faşist" olarak nitelendirdikleri darbe yönetimini kınadıkları açıklamalarında "halkın meşru temsilcileri olduklarını ve darbe yönetimi düşürülene kadar çalışmaya devam edeceklerini" vurguladı.

Mısırlı darbe karşıtı milletvekilleri bugün gerçekleştirdikleri basın toplantısıyla, "Halkın seçilmiş temsilcileri" olarak bundan sonra meclis oturumlarını bağımsız bir şekilde devam ettireceklerini açıklamıştı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı