Mısır'da yönetim karşıtı gösteriler

Mısır'da yönetim karşıtı gösteriler

Ülkenin farklı kentlerinde darbe karşıtları, elektrik krizini ve hayat pahalılığını protesto etti

KAHİRE (AA) - Mısır'ın farklı kentlerinde, ülkenin içinde bulunduğu durumu, elektrik krizini ve hayat pahalılığını protesto eden eylemcilere, güvenlik güçleri göz yaşartıcı gaz bombasıyla müdahale ederek, 41 kişiyi gözaltına aldı.

İçişleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Yardımcısı Abdulfettah Osman yaptığı basın açıklamasında, eylemler sırasında ülkenin çeşitli kentlerinde 41 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak'ın çağrısıyla, başta başkent Kahire olmak üzere, Giza, Feyyum, İskenderiye, el-Garbiyye, ed-Dekhaliye, Dimyat, el-Menufiyye, Kefer eş-Şeyh, Beni Suveyf, el-Minya, Asvan, Süveyş ve İsmailiyye'de, ordunun yönetime el koymasının ardından göreve gelen hükümet protesto edildi.

Ülkenin içinde bulunduğu durumu, elektrik krizini ve hayat pahalılığını protesto eden eylemciler, yönetimin düşmesini ve hayat şartlarının iyileştirilmesini talep etti.

Gösterilerde, "Halk, rejimin düşmesini istiyor", "Defol Ey Sisi, "Yoksulların sesi, devrimdir", "Fiyatlar ateş pahası" şeklinde çeşitli sloganlar atıldı.

- Gösterilerde Gazze unutulmadı

Darbe karşıtlarının eylemlerinde, İsrail ile Filistinli gruplar arasındaki ateşkes kutlandı. Ateşkesi "Gazze'nin zaferi" olarak nitelendiren ve Filistin bayrağı taşıyan göstericiler, direniş grupları lehine sloganlar attı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı