Mısır'da yol kapatma eylemine müdahale

Mısır'da yol kapatma eylemine müdahale

Beni Suveyf ilinde yakınlarının gözaltına alınmasını protesto ederek şehirlerarası yolu kapatan eylemciler ile polis arasında çıkan olaylarda 20 kişi yaralandı

BENİ SUVEYF (AA) - Mısır'ın Beni Suveyf ilinde darbe karşıtı 10 kişinin gözaltına alınmasını protesto ederek şehirlerarası yolu kapatan eylemcilerle polis arasında çıkan olaylarda 20 kişinin yaralandığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Meymun köyünde "Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na (İhvan) üye olmak, kamu kurumlarına ve polis merkezlerine zarar vermek" suçlamasıyla gözaltına alınan yakınlarının serbest bırakılması talebiyle eylem düzenleyen gruba polis müdahale etti. 

Emniyet güçlerinin, lastik yakarak ve taşlarla Beni Suveyf-Kahire kara yolu ile bölgeden geçen demir yolunu kapatan eylemcileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve gerçek mermi kullandığı, çıkan olaylarda 2'si ağır 20 kişinin yaralandığı ifade edildi. 

Bölgede 3 askeri helikopterin de aynı saatlerde alçak uçuş yaptığı aktarılırken, emniyet güçlerinin Meymun köyünün giriş ve çıkış noktalarında konuşlandığı kaydedildi.

Olaya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

Darbeyi Red ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi de Memnun köyü sakinlerine "İhvan'a üye olmak, kamu kurum ve kuruluşlarına ve polis merkezlerine zarar vermek" iddiasıyla gözaltına alınan kişilerin kurtarılması ve polisin köye uyguladığı kuşatmaya karşı çıkmaları çağrısında bulunmuştu.   

Kaynak:Haber Kaynağı