Mısır'da Patlama

Mısır'da Patlama

Beni Suveyf kentinde meydana gelen patlamada 4 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

Mısır'ın Beni Suveyf kentinde meydana gelen patlamada 4 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı bildirildi.

Mısır içişleri bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Beni Suveyf kentinde meydana gelen patlamada, 4 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, "Beni Suveyf polisinin sorumluluk alanında bulunan bir arazide kurulu bir evde patlama ihbarı alan güvenlik güçleri olay yerine intikal etti. Olay yerinde yapılan incelemede büyük miktarda patlayıcı yapımında kullanılan madde, bir otomatik silah, 10 cep telefonu, 1 dizüstü bilgisayar, 1 avuç taşlama makinası, 1 kaynak makinası, 1 mutfak tüpü, içinde bir miktar barut bulunan bir demir boru, içi potasyum permanganat dolu bir varil, çabuk alev alan madde içeren bir varil, kostik madde dolu 2 plastik bidon ve 67 adet bakır tapa bulundu" denildi.

İçişleri bakanlığının açıklamasında ayrıca patlamanın meydana geldiği evin yanında İhvan üyesi 2 kişiye ait 2 araç bulunduğu dile getirildi.

Açıklamada, Mısır'da bulunan Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), "terör örgütü" olarak nitelendirilirken, patlamada hayatını kaybedenlerin de "İhvan üyesi teröristler" olduğu öne sürüldü.

Öte yandan Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak, patlamayı kınayarak, olaydan Mısır polisini sorumlu tuttu.

Ulusal İttifak'tan yapılan yazılı açıklamada, "Bu şahısları polis öldürdü. Onların hiç bir suçu yoktu, sadece Mısır ve halkının özgürlüğü için seslerini yükselttiler" ifadesine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, "Polis güçleri onları kovaladı ve keyfi bir şekilde yakalanmamak için evlerini terk etmek zorunda bıraktı. Polis onları saklandıkları yere kadar takip edip hunharca ve en şiddetli gücü kullanarak öldürdü" suçlamasında bulunuldu.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından oluşturulan geçici yönetim, 25 Aralık 2013'te İhvan'ı "terör örgütü" ilan etmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı