Mısır'da parlamento seçimlerinin ertelenmesi

Mısır'da parlamento seçimlerinin ertelenmesi

Adalet ve Parlamento İşleri Bakanı Huneydi:

KAHİRE (AA) - Mısır Adalet ve Parlamento İşleri Bakanı İbrahim el-Huneydi, hükümet komisyonunun, anayasaya aykırı bulunan ve seçimlerin ertelenmesine neden olan "seçim bölgelerinin taksimine ilişkin" maddenin değiştirilmesi için çalışmalara başladığını belirtti.

Huneydi, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Seçim bölgelerinin taksimine ilişkin yasayı hazırlayan komisyon, Anayasa Mahkemesi'nin açıkladığı gerekçeyi göz önünde bulundurarak maddenin değiştirilmesi için çalışmalara başladı" dedi.

Komisyonun söz konusu maddenin değiştirilmesi için hükümetten yetki aldığını belirten Huneydi, "Komisyon çalışmalarını, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin belirlediği bir ay süresinde bitirmeyi hedefliyor" diye konuştu.

Huneydi ayrıca, komisyonun tüm siyasi parti ve güçlerin görüşünü alacağını sözlerine ekledi.

Mısır'da Anayasa Mahkemesi, dün, "seçim bölgelerinin taksimine ilişkin" maddenin anayasaya aykırı olduğuna hükmetmiş, Yüksek Seçim Kurulu da söz konusu kararın ardından, ilk turunun 22-23 Mart'ta yapılması planlanan parlamento seçimlerinin ertelendiğini duyurmuştu. Sisi de konuyla ilgili çalışma yapılmasını istemiş ve çalışmaların "bir aydan uzun sürmemesi" çağrısında bulunmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı