Mısır'da Kıptileri hedef alan silahlı saldırı

Mısır'da Kıptileri hedef alan silahlı saldırı

Mısır Dışişleri Bakanı Şükri, Minya'daki saldırının faillerinin, Libya'nın doğusundaki kamplarda eğitildiği bilgisine ulaştıklarını iddia etti

KAHİRE (AA) - Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, Minya kentinde Kıptileri hedef alan saldırının faillerinin, Libya'nın doğusundaki kamplarda eğitildiği bilgisine ulaştıklarını iddia etti.

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un, Şükri'yi telefonla arayarak, Minya'da düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenler için taziye dileklerinde bulunduğu kaydedildi.

Tillerson'un ayrıca Mısır'la dayanışma içerisinde olduklarını, ABD'nin terörle mücadelede bu ülkenin çabalarını desteklediğini ve istihbarat ve askeri alanda iş birliğine hazır olduğunu ifade ettiği belirtildi.

Mısır Dışişleri Bakanı Şükri'nin de ülkesinin ABD ile terörle mücadelede iş birliği içerisinde olmayı temenni ettiğini söylediği ve Mısır Hava Kuvvetlerinin, Libya'nın doğusundaki "terör mevzilerine" düzenlediği saldırılarla ilgili mevkidaşını bilgilendirdiği ifade edildi.

Şükri'nin Tillerson'a Minya kentinde dün Kıptileri hedef alan saldırının faillerinin, Libya'nın doğusundaki kamplarda eğitildiği bilgisine ulaştıklarını aktardığı kaydedildi.

Minya kentinde dün Kıptileri taşıyan otobüse yönelik silahlı saldırıda 29 kişi hayatını kaybetmişti.

Mısır ordusunun da Minya saldırısıyla bağlantıları olduğu iddia edilen Libya'nın Derne şehrindeki silahlı gruplara hava saldırısı düzenlediği duyurulmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :