Mısır'da eşler arasındaki sorunlar "Aileyi Birleştirme" birimiyle çözülüyor

Mısır'da eşler arasındaki sorunlar "Aileyi Birleştirme" birimiyle çözülüyor

El-Ezher kurumu, artan boşanma oranlarına karşı aile bütünlüğünü korumak için "Aileyi Birleştirme" birimiyle eşler arasındaki sorunları çözüme kavuşturuyor

KAHİRE (AA) - FEYULA FEHMİ - Mısır'daki El-Ezher kurumu, artan boşanma oranlarına karşı aile bütünlüğünü korumak için "Aileyi Birleştirme" birimiyle eşler arasındaki sorunları çözmeye çalışıyor.

Mısır'da son yıllarda evlenme oranlarında düşüş yaşanırken, boşanma oranlarında artış görülüyor.

Kamu Seferberliği ve İstatistik Merkezi tarafından yayımlanan rapora göre, Mısır'da 2017'de boşanma oranları bir önceki yıla göre yüzde 3,2 arttı. Ülkede 2016 yılında 192 bin 526 boşanma vakası yaşanırken, bu oran 2017'de 198 bin 269'a yükseldi.

Buna karşılık evlilik oranlarında yüzde 2,8'lik düşüşün yaşandığı 2016 yılında yaklaşık 938 bin evliliğin gerçekleştiği, 2017'de bu rakamın 912 bine düştüğü ifade edildi.

Bunların yanı sıra resmi mercilere başvurmadan eşler arasında "sözlü boşanmaların" da yaşandığı ve kayıtlara geçmeyen bu oranın da gittikçe arttığı kaydediliyor.

- Dağılma sürecindeki aileleri toparlamaya çalışıyor

Ülkedeki boşanma vakalarında ekonomik sıkıntılar etkili olurken aile içi geçimsizlik vakalarının da önemli derecede arttığı aktarılıyor. Ezher ise boşanan çift sayısının yükselmesine karşı aile bütünlüğünü korumak için bir takım çalışmalar yapıyor.

Ezher bünyesinde "Aileyi Birleştirme" adı altında geçen nisan ayında kurulan birim, dağılma sürecindeki aileleri toparlamaya çalışıyor.

Birimde 3'ü kadın, 3'ü erkek 6 görevli bulunuyor. Bunun yanı sıra güney ve kuzey kentlerinden sorumlu rehberlerle birlikte Uluslararası Elektronik Fetva Merkezi'nin 28 üyesi bulunuyor.

Kurum bu zamana kadar boşanma aşamasına gelen 350 ailenin sorununu çözerek dağılmasının önüne geçti. Birim yalnızca boşanmalara götüren anlaşmazlıkları çözmekle kalmayıp, boşanmanın yayılmasını önlemek, toplumu buna karşı bilinçlendirmek, doğru eş seçimi, evlilik ve aile kurulmasıyla ilgili konularda dikkat edilmesi gerekenler konusunda bilgi vermek gibi hizmetler de sunuyor.

- Nisan ayından bu yana 600 başvuru aldı

Aileyi Birleştirme Birimi Başkanı Abdulhamin Metuli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birimin, kurulduğu Nisan ayından bu yana 600 telefon ve başvuru aldığını belirterek, bugüne kadar boşanma yolundaki 350 ailenin sorunun çözüldüğünü belirtti.

Metuli, boşanma nedeni aile içi sorunlardan 200'ünün yüz yüze yapılan görüşmelerle, 150'sinin telefon aracılığıyla çözüme kavuşturulduğunu kaydetti.

Çalışma mekanizmasından bahseden Metuli, "Bizimle iletişime geçenler bir form dolduruyor. Bu form bir gün içinde genel sekreterliğe ulaştırılıyor ve konuyla alakalı bir personel görevlendiriliyor." ifadelerini kullandı.

Metuli, daha sonra bu personelin sorunların çözümü için söz konusu aileyle iletişime geçtiğini aktardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :