Mısır'da DEAŞ sanıklarına müebbet hapis

Mısır'da DEAŞ sanıklarına müebbet hapis

Terör örgütüne üye olmakla suçlanan 8 kişi müebbet hapis cezasına çarptırıldı

KAHİRE (AA) - Mısır'da terör örgütü DEAŞ'a üye olma suçlamasıyla yargılanan 8 kişiye müebbet hapis cezası verildiği belirtildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Ceza Mahkemesi, kamuoyunda "Kahire Vilayeti" olarak bilinen DEAŞ'a bağlı örgüte üye olmakla suçlanan 3'ü firari 8 sanığı müebbet (25 yıl) hapis cezasına çarptırdı.

Sanıkların avukatı İmad Mübarek, duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, müvekkillerinin İçişleri Bakanlığına bağlı istihbarat biriminin yürüttüğü soruşturma çerçevesinde geçen yıl mayıs ayında başkent Kahire'nin çeşitli bölgelerinde gözaltına alındığını söyledi.

Avukat Mübarek, baskı altında yapıldığını öne sürdüğü sorgu sırasında müvekkillerinin DEAŞ'a katılmaya çalıştıkları yönünde itirafta bulunduğunu, ancak mahkemede söz konusu ifadelerini yalanladıklarını belirtti. Mübarek, kararın üst mahkemeye taşınabileceğini aktardı.

Başsavcılık, 13 Şubat'ta Kahire Vilayeti'ne bağlı olduğunu belirttiği sanıkları, "terör örgütüne mensup olma", "kamu kurumlarını, asker ve polisi hedef alan terörist eylemlerde bulunma" gibi suçlamalarla mahkemeye sevk etmişti.

"Kahire Vilayeti" adı sadece emniyet soruşturmaları kapsamında ve basın yoluyla biliniyor. DEAŞ ise açıklamalarında Kasım 2014'te örgüte biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını Sina Vilayeti olarak değiştiren Ensar Beyt el-Makdis isimli örgütle bağlantısı olduğunu belirtiyor.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :