Mısır'da darbe karşıtı 183 sanığa verilen idam kararı

Mısır'da darbe karşıtı 183 sanığa verilen idam kararı

AK Parti Yalova Gençlik Kolları üyeleri, idam kararı verilen 183 kişi için 183 fidan dikti

YALOVA (AA) - AK Parti Yalova Gençlik Kolları üyeleri, Mısır'da idam kararı verilen darbe karşıtı 183 sanık için 183 fidanı toprakla buluşturdu.

Kurtköy'de düzenlenen etkinlikte konuşan AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Türkiye'nin bütün dünyada mazlumlar, haksızlığa uğrayanlar, demokrasi harici bütün gelişmeler için söz sahibi olduğunu ve  bunun için her türlü mücadeleyi verdiğini söyledi.

Türkiye'nin artık dünyanın gündemini belirlediğini anlatan Öztabak, "Gençlik kollarımızın hazırlamış olduğu ve Mısır'da idam kararı alınan 183 mazlum için haykırışımız adına bugün burada sembolik ağaç dikimi yapacağız. Biz de bu mazlumlar için sesimizi dünyaya haykıracağız. İnşallah bunların tekrar beraatlerini sağlamak üzere bir adım da biz atmış olacağız" diye konuştu.

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Emrullah Hamza Yabanigül de 183 Müslüman'a destek için etkinliğin düzenlendiğini dile getirdi.

Etkinliğe Antalya, Hatay, Düzce, Bilecik ve İstanbul'dan parti temsilcilerinin katıldığı bilgisini veren Yabanigül, şunları kaydetti: 

"Mursi hükümetini (Muhammed Mursi) darbe yoluyla indiren ve demokrasi dışı eylemleriyle oradaki insanları katleden, kendi halkına zulmeden bir yönetimi asla tasvip etmiyoruz. Biz onları asla diyalog olarak karşımıza almayacağız. Bunu her zaman dile getiriyoruz. Sizlerin de bildiği gibi Mısır Milli Eğitim Bakanlığının müfredatından Selahaddin Eyyubi ve Ukbe Bin Nafi Sahabe'nin hayatını Mısır yönetimi çıkarmış durumda. Biz bunları tamamen kınıyoruz. Hiçbir şekilde tasvip etmiyoruz. Bunu her zaman dile getireceğiz ve her zaman bu adımları atacağız, unutmayacağız. Orada bir Esma şehit oluyorsa bin Esma doğacak ve her zaman zalimlerin karşısında olduğumuzu göstereceğiz."

Konuşmaların ardından katılımcılar, Şehit Esma Fidanlığı'na 183 fidan dikti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :