Mısır ve Rusya dışişleri bakanlarının telefon görüşmesi

Mısır ve Rusya dışişleri bakanlarının telefon görüşmesi

Bakanlar, BMGK'nin Halep'le ilgili alması beklenen yeni karar tasarısını görüştü

KAHİRE (AA) - Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Halep'le ilgili alması beklenen yeni karar tasarısını görüştüğü bildirildi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Şükri Lavrov'u telefonla arayarak, bölgede yaşanan son gelişmeleri ve Suriye konusunu değerlendirdi. Görüşmede, Mısır'ın, Halep'teki insani dramla en ideal şekilde başa çıkma konusunda BMGK üyeleri arasında bir uzlaşı sağlanması için yürüttüğü çalışmalara değinildi.

Dışişleri bakanları ayrıca Libya, Irak ve Yemen konularını da görüştü.

Şükri ve Lavrov, 8 Kasım'da gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde de Suriye'deki son gelişmeleri, ateşkes için harcanan çabaları ve Haleplilere insani yardımların ulaştırılması konularını ele almıştı.

Fransa ve İspanya tarafından hazırlanan ve Suriye'nin Halep kentinde çatışmaların durması ile askeri uçakların kent üzerinde uçuşuna son verilmesini içeren BMGK karar tasarısını Rusya 8 Ekim'de veto etmişti.

Rusya tarafından hazırlanan ve "hava saldırılarına atıfta bulunmayan ve sadece ateşkes çağrısı ile insani yardımların ulaştırılmasını talep eden" karşı tasarıya Mısır evet oyu vermişti.

Mısır, İspanya ve Yeni Zelanda'nın Suriye konusunda çalıştığı yeni karar tasarısı ise insani konuları, çatışmaların sonlandırılmasını ve 5 yıllık barışçıl bir çözüm planını içeriyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :