Mısır Tedarik ve İç Ticaret Bakanı Hanefi'nin istifası

Mısır Tedarik ve İç Ticaret Bakanı Hanefi'nin istifası

Tedarik ve İç Ticaret Bakanı Hanefi'nin istifası, bakanlar kurulu tarafından kabul edildi

KAHİRE (AA) - Mısır'da Tedarik ve İç Ticaret Bakanı Halid Hanefi'nin istifasının bakanlar kurulu tarafından kabul edildiği bildirildi.

Mısır'da toplanan Bakanlar Kurulu'nun ardından yapılan açıklamada, Tedarik ve İç Ticaret Bakanı Hanefi'nin istifasının kabul edildiği belirtildi.

Açıklamada, Ticaret ve Sanayi Bakanı Tarık Gabil'in kendi bakanlığının yanı sıra, Tedarik ve İç Ticaret Bakanlığını da yürütmekle görevlendirildiği kaydedildi.

Öte yandan, yarı resmi Bevvabe Ahbariyye el-Yevm internet sitesinin Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberinde, gelecek günlerde bazı bakanlıklarda görev değişikliğine gidileceği ileri sürüldü.

Tedarik ve İç Ticaret Bakanı Halid Hanefi, düzenlediği basın toplantısında kamuoyuna duyduğu saygıdan dolayı istifa ettiğini duyurmuştu.

2014'ten beri bakanlık görevini yürüten Hanefi'ye geçen ay Meclis'te Gerçekleri İnceleme Komisyonu tarafından kamu malını kötüye kullanma suçlaması yöneltilmişti.

Milletvekili Mustafa Bekri'de Hanefi'ye göreve geldiğinden beri Kahire'de bir otelde ikamet etmesi ve buraya devlet bütçesinden 7 milyon Cüneyh (600 bin dolar) ödenmesine ilişkin sorular yöneltmişti. Hanefi'de buna karşılık otel ücretini kendisinin karşıladığını, İskenderiye kentinde ikamet ettiği için başkentte bir evinin olmadığını belirtmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :