Mısır-Sudan ilişkileri

Mısır-Sudan ilişkileri

Sudan, isyancı hareketlere yönelik operasyonlarda Mısır'a ait 6 zırhlı araç ele geçirildiğini iddia etti

HARTUM (AA) - Sudan ordusunun, isyancı hareketlere yönelik operasyonlarda Mısır'a ait 6 zırhlı araç ele geçirdiği bildirildi.

Emniyet ve İstihbarat güçlerine bağlı "Hızlı Destek" Güçleri Komutanı Danışmanı Muhammed Ahmed Muhammed, Eş-Şuruk isimli hükümete yakın bir haber sitesinde yer alan açıklamasında, "Mısır yapımı olan 6 tankı, Hızlı Destek Güçleri ile silahlı kuvvetler geçen hafta düzenlenen Vadi Hur operasyonunda ele geçirdi." ifadesini kullandı.

Muhammed, söz konusu operasyonda aralarında Mısır'a ait olmayan uçaksavar ve makineli tüfeklerin ele geçirildiğini, silahlı hareketlere ait 25 aracın kullanılamaz hale getirildiğini, 35 araca da el konulduğunu belirtti.

Şuruk sitesi, "Silahlı hareketlerden ele geçirilen Mısır tankları Kuzey Darfur eyaletinin başkenti Faşir'e ulaştı" başlığıyla bir haber yayınlamıştı.

Hakkındaki suçlamaları reddeden Mısır, Darfur'da hükümete karşı olan isyancılara destek vermediğini ve komşu ülkelerin egemenliklerine saygı gösterdiğini belirtiyor.

Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir, Darfur bölgesinde orduya karşı savaşan isyancıların Mısır'a ait zırhlı araç ve ekipman kullandığını açıklamıştı.

Sudan Devlet Başkanının Darfur bölgesindeki diplomatik iletişim ve müzakereden sorumlu temsilcisi Eymen Hasan Ömer de Darfur'da 20 Mayıs'ta saldırı düzenleyen isyancı güçlerin Mısır'a ait zırhlı araç ve savaş ekipmanı kullandığını, Kahire yönetiminin, Libya'daki müttefiki emekli General Halife Hafter ve Güney Sudan'a silah desteği verdiğini iddia etmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :