Mısır Savunma Bakanı Subhi, Fransız mevkidaşı Le Drian ile görüştü

Mısır Savunma Bakanı Subhi, Fransız mevkidaşı Le Drian ile görüştü

KAHİRE (AA) - Mısır Savunma Bakanı Sıdkı Subhi ile Fransız mevkidaşı Jean-Yves Le Drian, Mısır'ın başkenti Kahire'de bir araya geldi.Mısır Savunma Bakanlığı Sözcülüğünden yapılan...

KAHİRE (AA) - Mısır Savunma Bakanı Sıdkı Subhi ile Fransız mevkidaşı Jean-Yves Le Drian, Mısır'ın başkenti Kahire'de bir araya geldi.

Mısır Savunma Bakanlığı Sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, görüşmede gündemdeki bölgesel ve uluslararası konular ele alındı. Açıklamada, söz konusu konuların Ortadoğu'daki güven ve istikrara yansımaları, ortak işbirliğinin güçlendirmesi için yolların aranması; iki ülke silahlı kuvvetleri arasında karşılıklı tecrübe paylaşımının sağlanması gibi konular hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

 

-Mısır Genelkurmay Başkanı Hicazi'nin Mayall ile görüşmesi 

Öte yandan Mısır Genelkurmay Başkanı Mahmud Hicazi, Büyük Britanya Savunma Bakanlığının Ortadoğu Müsteşarı Korgeneral Simon Mayall ile görüştü. 

Mısır ordu sözcüsü Muhammed Semir, Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, görüşmede bölgede yaşanan gelişmelerin ele alınarak, karşılıklı görüş alışverişinde bulunulduğu, iki ülke arasındaki askeri işbirliği kapsamında ortak önem taşıyan pek çok konunun konuşulduğunu belirtti.

Açıklamada, Mayall'in ülkesinin, teröre karşı mücadele konusunda Mısır'a destek verdiği, Ortadoğu'nun güven ve istikrarını tehdit eden terörist yapılanmaların oluşturduğu tehditlere karşı mücadele edilmesi için bütün bölge ülkeleriyle işbirliği içinde olduğunu vurguladığı ifade edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı