Mısır polisi Erdoğan'a hakaret içeren posterleri indirdi

Mısır polisi Erdoğan'a hakaret içeren posterleri indirdi

Mısır polisi bir televizyon kanalının astığı Erdoğan'a hakaret içeren posterleri kaldırdı, Facebook üzerinden başlatılan karalama kampanyasını da engelledi

 Mısır polisinin, El- Gad haber kanalının Tahrir Meydanı yakınındaki reklam panolarına astığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içeren posterleri indirdiği bildirildi.

El- Gad televizyonundan, isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, "Kanalın Kahire bürosu Erdoğan'ı bir halife gibi tahtta oturmuş vaziyette gösteren posterleri panolara asmıştı. Bazı posterler üç boyutlu ekranlara yerleştirilmiş, Facebook üzerinden de karalama kampanyası başlatılmıştı. Ancak Mısır güvenlik güçleri posterlerin asılmasından kısa bir süre sonra müdahale ederek hepsini indirdi. Facebook'tan başlatılan kampanyayı da durdurmak zorunda kaldık." ifadelerini kullandı.

Söz konusu kanalın, Erdoğan’ın yanı sıra ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un posterlerini de kullandığı, bunların da polis tarafından kaldırıldığı bildirildi.

El- Gad televizyonu, Filistinli muhalif isim Muhammed Dahlan’ın yönetiminde Birleşik Arap Emirlikleri sermayeli bir yayın kuruluşu olarak biliniyor. Aynı kanal başarısız darbe girişiminden kısa bir süre sonra Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen ile röportaj yapmıştı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :