Mısır Ortodoks Kilisesi'nden "kayıt dışı" manastırlara çağrı

Mısır Ortodoks Kilisesi'nden "kayıt dışı" manastırlara çağrı

KAHİRE (AA) - Mısır Ortodoks Kıpti Kilisesi, ülkedeki tanınmayan (kayıt dışı) tüm manastırlara "statülerinin yasallaştırılması için" bir ay içerisinde...

KAHİRE (AA) - Mısır Ortodoks Kıpti Kilisesi, ülkedeki tanınmayan (kayıt dışı) tüm manastırlara "statülerinin yasallaştırılması için" bir ay içerisinde kendilerine müracaat etmeleri çağrısında bulundu.

Kilise Sözcüsü Bolis Halim, yaptığı yazılı açıklamada, Mısır Kıpti Kilisesi lideri Papa 2. Tavadros başkanlığındaki Manastırlar ve Rahiplik Konsülü'nün ülkedeki kayıt dışı tüm manastırlara statülerini düzeltmeleri için çağrıda bulunduğunu belirtti.

Söz konusu manastırlara denetimlerinin Ortodoks Kıpti Kilisesi'ne devredilmesi ve statülerinin yasallaştırılması için bir ay müracaat süresi verildiği aktarılan açıklamada, bu daveti kabul etmeyenlerin "kiliseye itaatsizliğini ilan ettiği, rahiplikle alakası olmayan başka bir niyete sahip olduğu, manastır ve rahiplikten de kendini soyutladığı" ifade edildi.

Mısır Kıpti Ortodoks Kilisesi bu ayın başlarında da Kıpti Ortodoks Kilisesine bağlı ruhban manastırlarında sosyal medya platformu Facebook'un kullanımı yasaklamış, rahiplere ait sosyal medya hesaplarının kapatılmasını istemişti.

Bu kararların alınmasında 29 Temmuz günü Vadi Natron'daki Makaryos Manastırı'nda Başrahip Epfaniyos'un şüpheli ölümü ve ardından genç bir rahibin intihar girişiminde bulunmasının etkili olduğu belirtiliyor.

Yaklaşık 104 milyon nüfuslu Mısır'da, Kıpti nüfusun 10 milyon kadar olduğu tahmin ediliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :