Mısır Mahkemesinin "İsrail Kararına" Tepkiler

Mısır Mahkemesinin "İsrail Kararına" Tepkiler

Hamas:

Hamas, Mısır yargısının İsrail hakkında verdiği kararın "gerçeklerle çeliştiğini ve ümmetin vicdanını zedelediğini" belirtti.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "Hamas'ı terörist olarak vasıflandıran Kahire Acil İşler Mahkemesi'nin İsrail'in 'terör devleti' olarak kabul edilmesi konusunda yetkisizlik kararı vermesi gerçekler ve delillerle çelişiyor. Karar ümmetin vicdanını zedeledi" denildi.

İsrail'in suçlarının, "medyanın ve uluslararası toplumun gözü önünde" cereyan ettiği belirtilen açıklamada, "İsrail bölgede terörün sembolüdür. Bu Mısır'ın veya başka bir ülkenin kararına veya delile ihtiyaç duymayan bir gerçek" ifadesi kullanıldı.

Kahire Acil İşler Mahkemesi bugün İsrail'in "terör devleti" olarak kabul edilmesi talebiyle açılan davada yetkisizlik kararı vermişti. 16 Nisan'da "İsrail'in Mısır'daki faaliyetlerinin yasaklanması" talebiyle açılan davada da yetkisizliğe hükmeden aynı mahkeme, 28 Şubat'ta ise Hamas hakkında "terör örgütü" yönünde karar vermişti. Cumhurbaşkanlığı Devlet Davaları Kurulu'ndaki hukuk danışmanının söz konusu kararı temyize taşımasının ardından Hamas hakkındaki nihai kararın 6 Haziran'da verileceği açıklanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı