Mısır Gazeteciler Sendikası davası

Mısır Gazeteciler Sendikası davası

Sendikanın eski başkanı Kallaş'ın hapis cezası bir yıla düşürüldü

KAHİRE (AA) - Mısır'da "kanun kaçaklarına yardım ve yataklık yapmak" suçlamasıyla yargılanan eski Gazeteciler Sendikası Başkanı Yahya Kallaş'ın hapis cezası bir yıla indirilirken, hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kallaş ile sendikanın iki yönetim kurulu üyesinin yargılandığı dava, itiraz üzerine yeniden görüldü.

Mahkeme heyeti, sanıkların hapis cezasının 1 yıla düşürülmesi ve 3 yıl süreyle herhangi bir suça karışmamaları şartıyla hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Kallaş ile sendikanın yönetim kurulu üyeleri Cemal Abdurrahim ve Halid el-Belşa, 19 Aralık'ta görülen davada 2 yıl hapis ve 625 dolar para cezasına çarptırılmıştı.

Mısır güvenlik güçleri, geçen yıl 1 Mayıs’ta Gazeteciler Sendikası binasına girerek, "Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan'a bırakılmasına tepki için düzenlenen protestolarda gösteri kanununu ihlal etmek ve kamu düzenini bozmak" iddiasıyla Amr Bedr ve Mahmud Sakka adlı iki gazeteciyi gözaltına almıştı. Olayla ilgili Sendika Başkanı Kallaş ve iki yönetim kurulu üyesi hakkında da "kanun kaçaklarına yardım ve yataklık yapmak" suçlamasıyla dava açılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :