Mısır Dışişleri Bakanı Şükri'den ilginç terör yorumu

Mısır Dışişleri Bakanı Şükri'den ilginç terör yorumu

Dışişleri Bakanı Şükri İsrail'in Filistinli çocukları öldürmesinin terör olup-olmadığıyla ilgili soruya ilginç bir cevap verdi

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, İsrail'in Filistinli çocukları öldürmesinin terör olarak nitelendirilip-nitelendirilemeyeceği ile ilgili bir soruya, "Uluslararası mutabakat olmadan terör olarak nitelendirilemez." dedi.

Mısır'da yayın yapan El-Vatan gazetesi'nde yer alan haberde, Üniversite imtihanında farklı alanlarda ülke birinciliğini kazanan öğrencileri Dışişleri Bakanlığı'nda kabul eden eden Şükri, öğrencilerin sorularını cevapladı. Mısır halkının Filistin davasına başından beri destek olduğunu ve bundan sonra da olmaya devam edeceğini dile getiren Şükri, "Filistin davası İsrail’in siyasi iradesi, uluslararası arenanın tutumu ve Filistinlilerin dayanma gücü gibi farklı sebeplerle doğrudan orantılı son derece zor bir dosyadır. Filistinlilerin dışa bağlı olmayan bir ekonomilerinin olmasını temenni ediyoruz. Arap ülkelerinin gücüne güç katan bir Filistin devletinin kurulması için BM ile işbirliği içindeyiz." İfadelerini kullandı.

Öğrencilerin, "İsrail'in Filistinli çocukları öldürmesi terör değil mi?" şeklindeki soruya Şükri, "Uluslararası mutabakat olmadan terör olarak nitelendirilemez. Devlet terörü diye bir tanım var. Devletler sınırları dışındaki halklara karşı veya sınırları içinde kendi halkını bastırmak için siyasi çerçevede bu tür uygulamalara gidiyor." cevabını verdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :