Mısır Dışişleri Bakanı Şükri:

Mısır Dışişleri Bakanı Şükri:

"ABD'nin bu görüşmeye (Mısırlı muhaliflerle yapılan görüşme) ilişkin açıklaması, bizce anlaşılır değil. Biz, Mısırlıları terörize eden, operasyonlarda parmağı olan bu kişi ve gruplarla böyle bir iletişimi anlamlandıramıyoruz"

ADDİS ABABA (AA) - Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, ABD Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin geçen hafta Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yetkililerinin de arasında bulunduğu muhalif heyetle bir araya gelmesine ilişkin, "Biz, Mısırlıları terörize eden operasyonlarda parmağı olan bu kişi ve gruplarla böyle bir iletişimi anlamlandıramıyoruz" dedi.

 Şükri, Etiyopya'nın başkentinde Addis Ababa'da düzenlenen 24. Afrika Birliği Liderler Zirvesi kapsamında yaptığı açıklamada, "ABD'nin bu görüşmeye ilişkin yaptığı açıklama bizce anlaşılır değil. Biz, Mısırlıları terörize eden operasyonlarda parmağı olan bu kişi ve gruplarla böyle bir iletişimi anlamlandıramıyoruz" ifadesini kullandı. 

Şükri, "İhvan siyasi bir parti değil, Mısır kanunlarına göre, vatandaşları hedef alan operasyonlara karıştıkları delille sabit olan terör örgütüdür" diye konuştu. 

"Terör eylemlerinden tek çıkarı olan grubun, İhvan olduğunu" iddia eden Şükri, "Mısırlılar bu durumu çok iyi biliyor, herkesin de bunu bilmesi gerekiyor" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, geçen hafta sonu yurtdışındaki Mısırlı muhaliflerin kurduğu "Mısır Devrim Konseyi" heyetiyle başkent Washington'da bir araya gelmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Konsey Başkanı Meha Azzam, eski hakim Velid Şerabi ile İhvan yetkililerinden Cemal Haşmet ve Abdulmevcut ed-Derdiri gibi isimlerin bulunduğu heyetin kabulünü "gayet tabii bir durum" olarak nitelendirmiş ve "Bizler, dünyanın farklı ülkelerinden siyasi parti liderleriyle düzenli olarak görüşüyoruz" değerlendirmesini yapmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı