Mısır-ABD ortak askeri tatbikatı sona erdi

Mısır-ABD ortak askeri tatbikatı sona erdi

Mısır ordusunun, ABD ile gerçekleştirdiği "Parlak Yıldız 2017" adlı ortak askeri tatbikatı tamamlandı

KAHİRE (AA) - Mısır ordusunun, ABD ile gerçekleştirdiği "Parlak Yıldız 2017 (Bright Star)" adlı ortak askeri tatbikatın tamamlandığı bildirildi.

Mısır ordu sözcüsü Tamir er-Rufai, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ülkenin kuzeybatısındaki El-Alemeyn bölgesinde yer alan Muhammed Necib Askeri Üssü'nde 10 Eylül'de başlayan Parlak Yıldız 2017 tatbikatının bugün sona erdiğini belirtti.

Rufai açıklamasında, iki ülke arasındaki ortak askeri tatbikatın son aşamasının Mısır Genelkurmay Başkanı Mahmud Hicazi ve ABD askeri yetkilileri tarafından izlendiğini kaydetti.

Mısır ordusu tatbikat heyeti başkanı Nasır el-Asi de üste düzenlediği basın toplantısında, Parlak Yıldız 2017 tatbikatının 4 askeri eğitim etkinliğini içerdiğini belirterek, bunların arasında en belirgini olan terörle mücadele ve sınır bölgelerindeki köyleri sivillere zarar vermeden "tekfirci gruplardan" temizlemek olduğunu kaydetti.

Asi, yaklaşık 8 ay aradan sonra Parlak Yıldız 2017 tatbikatının yeniden başlamasının, Mısır ve ABD orduları arasındaki askeri iş birliği için güçlü bir başlangıç olduğuna dikkati çekti.

ABD ile Mısır arasında 1981 yılından itibaren her iki yılda bir yapılan askeri tatbikat, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in halk ayaklanmasıyla devrilmesinin ardından ortaya çıkan siyasi karmaşa nedeniyle 2011'de iptal edilmiş, sonraki yıllarda da düzenlenmemişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :