Misafir öğrenciler için platform kuruldu

Misafir öğrenciler için platform kuruldu

Konya'da İki Doğu İki Batı Derneği'nin öncülüğünde 11 sivil toplum kuruluşu, kentte yüksek öğrenim gören misafir öğrenciler için bir araya geldi

KONYA (AA) -  İki Doğu İki Batı Derneği'nin öncülüğünde 11 sivil toplum kuruluşu Konya'da yüksek öğrenim gören yabancı öğrenciler için platform kurdu.

Konya Uluslararası Öğrenciler Platformu Başkanı Prof. Dr. Murat Çemrek, İki Doğu İki Batı Derneği binasında düzenlenen basın toplantısında, Konya'da yüksek öğrenim gören öğrencilere yönelik sivil toplum kuruluşlarının faaliyetleri olduğunu söyledi.

Türkiye'de 160 ülkeden yaklaşık 80 bin misafir öğrencinin eğitim gördüğüne işaret eden Çemrek, "Son yıllarda giderek artış görülüyor. Önümüzdeki yıllarda bu rakamın 250 bine ulaşacağını tahmin ediyoruz. Konya'da ise 4 üniversitede 95 ülkeden 3 bin öğrencimiz eğitim görmektedir" diye konuştu.

Çemrek, inanç değerleri, insani ve kültürel birikimleri paylaşmak için misafir öğrencilere hizmetler sunmayı hedeflediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Kentte farklı alanlarda çalışmalar yürüten 11 sivil toplum kuruluşu ile bir araya geldik. Misafir öğrencilerimize şehrimize ve kendimize yaraşır, güzel bir ev sahipliği yapmak tarihten gelen gönül ve kardeşlik köprülerini yeniden inşa etmek için Konya Uluslararası Öğrenciler Platformu çatısını altında hizmet edeceğiz. Platformumuz, kısaca burs, barınma ihtiyaçları ile sosyal ve kültürel faaliyetler yapacaktır."

İki Doğu İki Batı Derneği Başkanı Mücahit Uludağ ise ülkelerinden eğitim görmek üzere Türkiye'ye gelen öğrencilerin kendilerine emanet olduğunu dile getirdi.

Misafir öğrencilerin ülkelerine döndüklerine Türkiye'nin gönüllü elçileri olacağına işaret eden Uludağ, "Misafir kardeşlerimize eğitimin yanında sosyal ve kültürel kaynaşmayı da sağlıyoruz. Bu kapsamda yenilenen dernek binamızda öğrencilerimiz için konferanslar, akademik seminerler, dil kursları ve sosyal faaliyet imkanları sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı