Miraç Kandili

Miraç Kandili

Kırşehir Valisi Şentürk ve Belediye Başkanı Bahçeci, mesaj yayımladı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk ve Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Miraç Kandili dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

Vali Şentürk, mesajında, Hz. Muhammed'in mukaddes ve manevi yolculuğunu ifade eden Miraç'ın, Müslümanlar için manevi bir terfi olduğunu vurguladı.

Kandillerin insanın gönlünü aydınlatan, toplumun manevi değerlerinin güçlenmesine vesile olan, birlik ve beraberliğin pekiştiği, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı günler olduğuna dikkati çeken Şentürk, "Bu mübarek geceyi, iyi anlamalı ve çok iyi değerlendirmeliyiz. Miraç Kandil’inin bütün insanlığın yücelmesine ve kurtuluşa ermesine vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz eder, tüm Kırşehirlilerin ve İslam aleminin kandilini içtenlikle tebrik ederim." ifadelerini kullandı.

Bahçeci de mesajında, milli ve manevi günlerin insanları birbirlerine yaklaştıran ve kaynaştıran önemli anlar olduğunu kaydetti.

Kandillerde birlik ve beraberliğin artarak devam etmesini temenni eden Bahçeci, şöyle devam etti:

"Manevi günler, insanları birbirlerine yaklaştıran ve kaynaştıran, birlik ve beraberliğin pekiştirildiği önemli anlardır. Mukaddes geceler zincirinin halkalarından biri olan mübarek Miraç Kandili'ne yeniden kavuşmuş bulunuyoruz. Miraç Kandili, lütuf ve ikramlarla dolu olan bir gecedir. Böyle geceler birlik ve beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmeye, kendimizi ve yaptıklarımızı bir daha gözden geçirip, tartmaya vesile olan gecelerdir. Unutmamalıyız ki bazen bir tebessüm bile ibadettir ve insanlara vereceğiniz birçok hediyeden daha değerlidir. Bu mübarek gecenin feyzi üzerinize rahmeti, bereketi, nuru yuvanıza dolsun. Bu güzel duygularla tüm İslam aleminin ve Kırşehirlilerin kandilini kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :