Miniklerin Kur'an-ı Kerim okuma başarısı

Miniklerin Kur'an-ı Kerim okuma başarısı

Erzurum'da Yakutiye İlçe Müftülüğü bünyesinde oluşturulan kurslarda 8 ay eğitim gören 4-6 yaş grubundaki yaklaşık 500 çocuğa, "Kur'an-ı Kerim Okuma Başarı Sertifikası" verildi- Yakutiye İlçe Müftüsü Yazıcı:-"Çocuklar için Kuran kurslarımızda 23 sınıf oluş

ERZURUM (AA) - Yakutiye İlçe Müftülüğü tarafından oluşturulan kurslarda 8 ay süreyle eğitim gören 4-6 yaş grubundaki yaklaşık 500 çocuk, düzenlenen törenle "Kur'an-ı Kerim Okuma Başarı Belgesi" aldı.

Yakutiye İlçe Müftüsü Osman Yazıcı, Erzurum İl Müftülüğü Konferans Salonundaki törende yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığının uygulamaya koyduğu proje kapsamında 4-6 yaş arasındaki çocuklara rehber hocalar tarafından ders verildiğini söyledi.

Erzurum'da ilk defa bu yaş grubunda 500 çocuğun eğitime alındığını ifade eden Yazıcı, "Çocuklar için Kuran kurslarımızda 23 sınıf oluşturduk. Yaklaşık 500 öğrenci için belge töreninde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız sadece çocukların günlerini geçirmeleri değil, aynı zamanda geleceğin eğitilmesi ve çocuk denilen cennet rahmeti olan bu yavruların sevgiyle, güzellikle büyümeleri." diye konuştu.

-"Çocukların kapasitelerine göre eğitim materyalleri hazırlandı"

Projedeki amacın imanlı ve topluma kazandırılmış iyi bir genç nesil yetiştirmek olduğunu anlatan Yazıcı, şöyle devam etti:

"Çocukların kapasitelerine uygun ders kitapları ve eğitim materyalleri hazırlandı. Açtığımız kurslarda yetişkinler ne kadar öğrendilerse çocuklar da aynı oranda öğrendiler. Bizim hedefimiz dinleyen, konuşabilen, Hazreti Peygamberi öğrenerek yetişen çocuk meydana getirebilmek. Çocuklarımız kurslarda bu eğitimi başarıyla tamamladı."

İl Müftü vekili Celal Büyük de Diyanet İşleri Başkanlığının bu projeyi 2014'te 6 ilde başlattığını söyledi. Büyük, "Türkiye genelinde yaygın din eğitimi projesi kapsamında 4-6 yaş grubu öğrencilerimize yönelik kurslar açılmaktadır. Kurslarımız il genelinde devam etmektedir. Çocukların eğitimi her açıdan önemli. Peygamberimiz tarafından bu yaş grubundaki çocuklara yönelik verilen din eğitimlerinin daha faydalı olduğu hadislerde anlatılmaktadır. Bu anlamda çocuklarımıza başarılar diliyorum, emek veren hocalarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti, ardından ilahiler seslendirildi. Minik öğrenciler ayrıca sahneledikleri tiyatroyla aileleri ve protokolden büyük alkış aldı.

Daha sonra, Yakutiye İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan "Kur'an-ı Kerim Okuma Başarı Belgeleri" Yakutiye Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı, Palandöken Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, Erzurum İl Müftü vekili Celal Büyük ve Yakutiye İlçe Müftüsü Osman Yazıcı tarafından çocuklara verildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :