Miniklerden sahipsiz köpek ve yavrularına şefkat eli

Miniklerden sahipsiz köpek ve yavrularına şefkat eli

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, kar yağışı ve soğuk hava sebebiyle aç kalan sahipsiz köpek ve 5 yavrusu, 3 öğrenci tarafından besleniyor - İlkokul öğrencisi Özdemir:"Köpeğimizi ve yavrularını beslememiz için hayırseverlerden mama desteği bekliyoruz"

KARS (AA) - Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 3 öğrenci, kar yağışı ve soğuk hava sebebiyle aç kalan sahipsiz köpek ile 5 yavrusunu besliyor.

İnönü Mahallesi'nde oturan, ilk ve ortaokul öğrencileri Halil Şahin, Bilal Özdemir ve Tunahan Kurt, bir sokak köpeğinin bölgede etkili olan kar yağışı ve soğuk hava sebebiyle aç kaldığını ve gebe olduğunu fark etti.

Minik yürekler, beslemeye başladıkları sahipsiz köpeğe hava sıcaklığının sıfırın altında 15 dereceyi bulduğu mahalledeki eski bir binada barınak yapıp, içine de yatabilmesi için ot ve saman koydu.

Kısa süre sonra burada doğum yapıp 7 yavru dünyaya getiren köpeğin 2 yavrusu öldü.

Diğer yavru köpekler ile annesini yalnız bırakmayan 3 çocuk, evlerinden getirdikleri ya da hayvanseverlerden topladıkları yemek artıkları ve harçlıklarıyla aldıkları sütle köpekleri besliyor.

İlkokul öğrencisi Bilal Özdemir, AA muhabirine, sokakta doğum yapmak üzere gördükleri köpeğe sahip çıktıklarını söyledi.

Köpeğin yavrulamasıyla birlikte daha çok yiyecek ihtiyacı olduğunu belirten Özdemir, şöyle konuştu:

"Köpeği bulduğumuzda daha doğum yapmamıştı. Biz binada yaptığımız barınağa ot, saman koyup güzel bir yuva yaptık. Sonra geldik baktık ki doğurup 7 yavru yapmış. Biz de anne köpeği, yavrularına iyi bakması için süt ve ekmekle beslemeye başladık. Şimdi 5 yavrusu var, beslemeye devam ediyoruz. Köpeğimizi ve yavrularını beslememiz için hayırseverlerden mama desteği bekliyoruz."

Halil Şahin de köpek ve minik yavruları için hayvanseverlerden köpek maması desteği istediklerini vurgulayarak, destek olacakların Sarıkamış İnönü Mahallesi Muhtarlığına mama gönderebileceğini ifade etti.

Şahin, yavru köpeklere kış mevsimi boyunca bakacaklarını da sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :