Minikler Türkiye Voleybol Şampiyonası

Minikler Türkiye Voleybol Şampiyonası

- Grup eleme maçları Sakarya'da başladı

SAKARYA (AA) - Türkiye Voleybol Federasyonunca düzenlenen Minikler Türkiye Voleybol Şampiyonası'nın grup eleme maçlarıyla Sakarya'da başladı.

Lütfü Yaman Spor Salonu'nda yapılan müsabakaların ilk gününde farklı illerden gelen takımlar kıyasıya mücadele etti.

Müsabakalarda, kızlarda Eskişehir DSİ Bentspor, Bolu İnkılap İlköğretim Okulu'nu, erkeklerde ise Balıkesir Büyükşehir Belediyespor, Sakarya Gelişimspor'u aynı sonuçla 2-0 yendi.

Türkiye Voleybol Federasyonu Sakarya İl Temsilcisi Fethi Ayav, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyonun bu sezon ilk kez minikler kategorisinde il birinciliği müsabakaları, Türkiye Şampiyonası grup eleme müsabakaları düzenlediğini söyledi.

Grup eleme müsabakalarının ardından İzmir'de final müsabakalarının yapılacağını belirten Ayav, "27, 28 ve 29 Mayıs'ta oynanacak maçların ardından turnuvamızı tamamlayacağız. Grup müsabakalarına Balıkesir, Bursa, Bolu, Sakarya ve Eskişehir gibi farklı illerden gelen takımlar var. Grupların ardından başarılı olan takımlar, 30 Haziran-6 Temmuz'da İzmir'de Türkiye final müsabakalarına katılabilecek. Federasyon bütün kategorilerde bu sistemi uyguladı. Grupların ardından İzmir'de genç, yıldız, küçük ve minikler kategorisinde Türkiye finalleri oynanacak." diye konuştu.

Grup elemeleri, yarın kızlarda Sakarya Gelişimspor-Eskişehir DSİ Bentspor, erkeklerde ise Bursa Fabrika Voleybol İhtisas-Balıkesir Büyükşehir Belediyespor müsabakalarıyla devam edecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :