Minik yüreklerden anlamlı sergi

Minik yüreklerden anlamlı sergi

Meram Atatürk İlkokulu Anasınıfı Şekerler Sınıfı’nda eğitim gören minikler bir yıl boyunca el emeklerinden oluşan performanslarını sergilediler.

Kule Site iş merkezinde açılan sergide Okul Müdürü İbrahim Baştuğ, Okul Aile Birliği Başkanı Güzel Altunsoy, okulda görev yapan öğretmenler, öğrenci velileri ve çok sayıda davetli katıldı. Sergide yer alan 25 eser serginin sona ermesinin ardından satışa çıkarılacak ve geliri ihtiyacı olan vakıf ya da derneğe bağışlanacak.

minik-yureklerden-anlamli-sergi-(2).jpg

Şekerler Sınıfı öğretmeni Handan Soydan, kesme yapıştırma, yuvarlama, püskürtme, suluboya ve artık materyal çalışmaları teknikleri ile oluşturulan ve minik ellerden çıkan eserlerin ziyaretçiler tarafından oldukça ilgi gördüğünü belirtti. Yapılan çalışmaların öğrencilerin el ve zihin becerilerinin gelişmesinde önemli rol oynadığını söyleyen Şekerler Sınıfı Öğretmeni Handan Soydan, miniklerin de eser sergilemekten dolayı oldukça heyecanlı olduklarını vurguladı.

Okul Müdürü İbrahim Baştuğ anasınıfı öğrencilerinin yıl boyunca derslerde yaptıkları çalışmaların özeti olan sergide iletişim ve grupla çalışma becerilerinin de oldukça geliştiğini söyleyerek “Akademik hedeflerin yanında bir de sosyal bir hedefimiz var bu sergimizde o da şudur.  Öğrencilerimizin yaptıkları bu güzel eserler sergi sonunda satılacak  ve ihtiyacı olan bir dernek ya da vakfa bağışlanacak. Böylece öğrencilerimizi sosyal sorumluluk ve yardımlaşma bilinci de kavratılmış olacak” dedi.

Okul Aile Birliği Başkanı Güzel Altunsoy ise “Sergide emeği geçen, başta Şekerler Sınıfı Öğretmeni Handan Soydan olmak üzere  öğrencilerimizi ve velilerimizi kutluyorum. Sergimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi

minik-yureklerden-anlamli-sergi-(3).jpg