Minik şempanze "Can"a özel bakım

Minik şempanze "Can"a özel bakım

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde dünyaya gelen ve "Can" adı verilen minik şempanze, 3 kişilik özel bir ekip tarafından günde 5 öğün, protein ve vitamin yönünden zengin gıdalarla besleniyor- Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Ö

GAZİANTEP (AA) - ÖZKAN BEYER - Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde dünyaya gelen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in özel olarak ilgilendiği, "Can" ismi verilen şempanze, 3 kişilik özel bir ekip tarafından protein ve vitamin yönünden zengin gıdalarla, günde 5 öğün besleniyor.

Yüzölçümü ve barındırdığı türler bakımından Türkiye'de ilk, Avrupa'da ikinci, dünyada dördüncü sırada yer alan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin son sakinlerinden, 10 aylık minik şempanze kısa sürede hayvanat bahçesinin ilgi odağı oldu. Reklam filminde de oynayacak olan Can, 3 kişilik özel bir ekip tarafından bakılıyor. Annesinin sütü yetersiz olduğundan kendisine ayrılan, ziyaretçilere açık özel bölmede vakit geçiren minik şempanze, bıldırcın yumurtası, protein yönünden zengin mama, laktozsuz süt karışımıyla besleniliyor. Hızlı bir şekilde büyüyen şempanzenin hayvanat bahçesinin ziyaretçi sayısını arttırması hedefleniyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl 3 milyon kişi tarafından ziyaret edilen hayvanat bahçesinin bu yılın 10 aylık döneminde 2 milyon 870 bin kişi tarafından gezildiğini belirtti.

- "Can" kısa sürede ilgiyi üzerinde topladı

Gaziantep'in yanı sıra çevre il ve ilçelerden de ziyaretçilerin hayvanat bahçesine geldiğini ve ziyaretçi sayısının sürekli artığını anlatan Özsöyler, 10 ay önce aralarına katılan şempanze Can'ın kısa sürede ilgiyi üzerinde topladığını kaydetti.

İlk 3 ayını annesiyle geçiren Can'ı daha sonra ayrı şekilde beslemeye başladıklarını aktaran Özsöyler, şunları kaydetti:

"Annesinin sütüne eşdeğer özel bıldırcın yumurtası ve protein yönünden zengin mamalarla besliyoruz. Can'ın bakımıyla özel olarak ilgileniyoruz. Beslenme ve diğer ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Muzu, narı, elmayı, havucu ve marulu çok severek yiyor. Özel hekimlerimiz tarafından rutin sağlık kontrolleri yapılıyor. Ayrıca oyun oynamayı çok sevdiği için bakıcılar kendisiyle oynuyor. Türkiye'de ilk defa bir bir hayvanat bahçesinde şempanze dünyaya geldi. Bunlar bulundukları ortamlarda mutlu olmazlarsa doğum yapmazlar. Kendilerine burada doğal imkanlar sağladığımız için mutlu ve huzurlu ve aynı zamanda iyi bakıldıkları için çoğalıyorlar. Can da bu sayede dünyaya geldi. Çünkü bunlar kolay kolay yavru yapmıyorlar."

Özsöyler, şempanze Can'ı görmek için Türkiye'nin birçok yerinden vatandaşların geldiğini, hayvanat bahçesinin en popüler yüzlerinden biri olduğunu sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :