Minik şempanze "Can" reklam yüzü oluyor

Minik şempanze "Can" reklam yüzü oluyor

Gaziantep Hayvanat Bahçesinde dünyaya gelen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin'in ilgilenerek "Can" ismini verdiği minik şempanze, hayvanat bahçesinin tanıtımı için çekilecek reklam filminde rol alacak- Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Ba

GAZİANTEP (AA) - ÖZKAN BEYER/FERİDE PELİN İNAL - Yılda yaklaşık 3 milyon yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen Gaziantep Hayvanat Bahçesinde dünyaya gelen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in ilgilenerek "Can" ismini verdiği minik şempanze, hayvanat bahçesinin tanıtımı için çekilecek reklam filminde rol alacak.

Yüzölçümü ve barındırdığı türler bakımından Türkiye'de ilk, Avrupa'da ikinci, dünyada dördüncü sırada yer alan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin yeni maskotu, 9 aylık minik şempanze oldu.

İsmini Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin'in verdiği, ziyaretçilerin de yoğun ilgi gösterdiği şempanzenin hayvanat bahçesinin tanıtımına katkı sağlayacağını düşünen yetkililer, Can'ın rol alacağı, kentin yanı sıra civar illerdeki bilboardlarda gösterilecek reklam filmiyle ziyaretçi sayısını artırmayı amaçlıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvanat bahçesinde yeni bir hayvan sevinci yaşadıklarını belirtti.

Hayvanat bahçesinde ilk kez bir şempanzenin doğduğunu dile getiren Özsöyler, "Bunların 9 aylık bir gebelik süreci bulunmakta. Bu türler normalde hayvanat bahçesinde çok zor ürüyorlar. Doğal ortamlarında daha çok ürüyorlar. Bizim de Gaziantep'te yeni bir yavrumuz oldu. Yaklaşık 9 ay önce bir yavrumuz oldu. Kendisi dişi. Burada ortamların ne kadar doğal olduğunun bir göstergesidir. Bu yüzden bunların doğurganlık oranlarının ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor." dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in minik şempanzeye "Can" ismini verdiğini anımsatan Özsöyler, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin her yerinden Gaziantep'e gelecek vatandaşların Can'ı görmelerini istiyoruz. Şu an 9 şempanzemiz bulunuyor. Her biri yaş farklılıkları olduğu için farklı bölmelerde bulunuyor. Bunlar genellikle aile ortamında olmak zorundalar. Aile ortamlarını çok benimsiyorlar. Ne kadar kalabalık olurlarsa o kadar mutlu oluyorlar. Çok nadir türlerden bir tanesidir. İnsanların gelip görmelerini istiyoruz. Hayvanat bahçesinin yeni maskotu oldu. Can'ı görmek için herkesin Gaziantep'e gelmesini bekliyoruz."

- "Can'ın ziyaretçi sayısını artıracağını düşünüyorum"

Özsöyler, şempanzelerin belli bir süreye kadar anne sütü içtiğini, Can'ın da genellikle anne sütüyle beslendiğini anlattı.

Can için anne sütünün yanı sıra özel besinler de vermeyi sürdürdüklerini dile getiren Özsöyler, minik şempanzeyi beslerken meyve sebze ağırlıklı gıdalar verdiklerini ifade etti.

Gaziantep Hayvanat Bahçesini yılda yaklaşık 3 milyon kişi tarafından ziyaret edildiğine dikkati çeken Özsöyler, bu yılın ilk 9 ayında hayvanat bahçesine 2 milyon 850 bin kişinin geldiğini söyledi.

Minik şempanzenin ziyaretçi sayısına katkı sağlayabileceğini düşündüklerini vurgulayan Özsöyler, "Can çok nadir bir tür olduğundan bilboardlarda, çevre illerde de olmak üzere canlı reklamını yapacağız. İnsanlar hem Gaziantep'i görmüş olacak hem de Avrupa'nın üçüncü, dünyanın dördüncü, Türkiye'nin ise en büyük hayvanat bahçesinde gelip ziyaretçi etmiş olacaklar. Hayvanat bahçemizde 3 bin 500 türümüz, 7 bin 500 de hayvanımız bulunuyor. Bin dönümlük araziye kurulmuş hayvanat bahçemizde 250 bin dönümlük de safari parkımız var. Can'ın, ziyaretçi sayısını arttıracağını düşünüyorum. İnsanlar gelip Can'ı görmek isteyecektir." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :