Minik Karateci, Haldun Alagaş'ın İzinden Gidiyor

Minik Karateci, Haldun Alagaş'ın İzinden Gidiyor

Tarsus'ta yaşayan 9 yaşındaki İlknur Altunkanat, biri Türkiye Minikler ve Yıldızlar Karate Şampiyonası'nda olmak üzere sahip olduğu 14 madalya ve 2 kupasıyla spor otoritelerinin dikkatlerini çekti-Örnek aldığı dünya ve Avrupa şampiyonu milli karateci Hald

MERSİN (AA) - LALE KÖKLÜ - Mersin'in Tarsus ilçesinde yaşayan 9 yaşındaki İlknur Altunkanat, sahip olduğu 14 madalya ve 2 kupasıyla dikkatleri çekerken, ileride dünya ve Avrupa şampiyonu milli karateci Haldun Alagaş gibi başarılı olmayı hedefliyor.

Altunkanat, daha 6 yaşındayken babasının teşvikiyle karate sporuyla tanıştı. Kendini bu alanda oldukça geliştiren Altunkanat, bu yıl katıldığı Uluslararası Marmara Kupası Turnuvası'nda 2 altın 1 gümüş madalya kazandı.

Aynı zamanda, Türkiye Minikler ve Yıldızlar Karate Şampiyonası turnuvasında da rakiplerine hiç puan vermeden Türkiye Şampiyonu olan Altunkanat, yaş farkıyla bu yıl mili olma şansını kaçırdı.

Tarsus ilçesindeki evlerinin yanındaki spor salonunda haftanın 3 günü antrenman yapan Altunkanat, önümüzdeki yıl yapılacak şampiyonalarda da birincilik elde ederek bu kez mili sporcu olmak istiyor.

Karatenin yanı sıra cimnastikle de ilgilenen Altunkanat'a en büyük destek ise anne ve babasından geliyor.

Baba Cafer Altunkanat, AA muhabirine, kızının karate sporuna 5-6 yaşlarında başladığını söyledi.

Spor lisesinde okuyan ve kendisi gibi karateci olmak isteyen abisinin kardeşine örnek olduğunu belirten baba Altunkanat, "İlknur karatede kısa bir sürede üstün başarılar sağladı. Hem cimnastik hem de karate çalışıyor. Kata ve kumitede çok başarılı" dedi.

Kızının şimdiye kadar girdiği müsabakalarda 6 birincilik elde ettiğine dikkati çeken Altunkanat, kızının örnek aldığı dünya ve Avrupa şampiyonu milli karateci Haldun Alagaş'la da tanıştığını söyledi.

Bu tanışmanın kızı için çok önemli olduğunun altını çizen  Altunkanat, "Haldun Alagaş kızımla yarım saatlik bir görüşme yaptı ve kızım da ona kısa bir gösteri sundu. İlknur'u çok beğendi. İleride milli sporcu olabilecek kapasiteye sahip olduğunu belirtti. Biz İlknur'a çok güveniyoruz ve yetkililerden destek bekliyoruz" diye konuştu.

Baba Altunkanat, en büyük arzusunun ise kızının milli takımda yer alarak Türkiye'yi temsil ettiği günleri görmek olduğunu sözlerine ekledi.

Anne Canan Altunkanat ise kızının yaş nedeniyle kaçırdığı milli formaya gelecek yıl kavuşmasını sabırsızlıkla beklediklerini belirterek, kızının dünya şampiyonu olduğu günleri de göreceklerine inandığını ifade etti.

Minik karateci Altunkanat da kendisine Haldun Alagaş'ı örnek aldığını ve onun gibi çok başarılı bir sporcu olmak istediğini anlatarak, "Karateyi asla bırakmayacağım. Bu alanda çok iyi şeyler yapmak istiyorum. Milli takımla ilerde Avrupa ve dünya şampiyonlukları istiyorum" dedi.

Minik Karateci, Haldun Alagaş'ın İzinden Gidiyor

Minik Karateci, Haldun Alagaş'ın İzinden Gidiyor

Kaynak:Haber Kaynağı