Minik hastalara 23 Nisan konseri moral oldu

Minik hastalara 23 Nisan konseri moral oldu

Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla hastanede yatarak tedavi gören çocuk hastalar için moral konseri verdi- Kalp hastası 10 yaşındaki Buse Karademir:- "Çok güzel bir konserdi. Ço

ANKARA (AA) - DUYGU YENER - Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuk hastalar için moral konseri verdi.

Hacettepe Üniversitesi İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi Yunus Müftü Salonu'nda gerçekleşen 23 Nisan konserine, hastanede tedavi gören çocuklar aileleriyle katıldı.

Konserde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şarkılarının yanı sıra, çocuk şarkıları da seslendirildi. Söylenen hareketli şarkılara, tedavi gören minikler, sahnede tempo tutarak eşlik etti. Hastalıklarını bir an olsun unutma fırsatı bulan çocuklar, konserde keyifli anlar yaşadı.

- "Çocuklarımız çok mutlu oluyorlar"

Kalp yetmezliği sonucu nakil bekleyen 10 yaşındaki Buse Karademir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın bütün çocuklar için kutlu olmasını dileyerek, "Çok güzel bir konserdi. Çok eğlendim, bütün şarkılara eşlik ettim. Bize bu konseri düzenleyenlere teşekkür ediyoruz." dedi.

Hacettepe Üniversitesi Çocuk Gelişim Uzmanı Ezgi Perktaş ise, hastanede uzun süre yatarak tedavi gören çocuk hastalar için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek, "Onlara biraz destek ve moral vermek hastalıklarını ve hastane ortamında olduklarını unutturabilmek için bu tür etkinlikleri düzenliyoruz. Çocuklarımız çok mutlu oluyorlar. Hastanemizdeki bütün çocuklarımız bu etkinliklerde bir araya gelme fırsatı da buluyorlar. Arkadaşlıklar kuruyorlar, okul günlerini hatırlıyorlar." diye konuştu.

Hastanede tedavi gören ancak konsere gelemeyen bazı çocuklar da unutulmadı. Masal kahramanları kostümlerini giyen öğrenciler, yatan hastalara çeşitli hediyeler verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :