Minik güreşçilerin milli takım heyecanı

Minik güreşçilerin milli takım heyecanı

Eylül ayında gerçekleştirilecek Balkan Şampiyonası için 14-15 yaş grubu milli takım seçmeleri Yalova'da yapılıyor

YALOVA (AA) - Balkan Şampiyonası hazırlıkları kapsamında 14-15 Yaş Minik Erkekler Grekoromen ve Serbest Güreş Milli Takımlarının belirleneceği Yalova kampı başladı.

Yalova Termal Erkek Yurdu Tesisleri'nde çalışmalarına başlayan ay yıldızlı ekiplerde 180 sporcu ve 10 antrenör bulunuyor.

Seçmeler tamamlanarak milli takımların oluşturulacağı kamp, 15 Ağustos'ta sona erecek.

Grekoromen stil antrenörü Yavuz Özkış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu kampta temel amacın, eylül ayında gerçekleştirilecek Balkan Şampiyonası'na hazırlanmak olduğunu söyledi.

Kalabalık bir ekiple çalışarak başarılı bir sonuç alacaklarına inandığını belirten Özkış, "Ekibimiz kalabalık olduğu için gruplar halinde sabah ve akşam antrenmanlar yapıyoruz. Günde bazen iki bazen de üç antrenman yapıyoruz" dedi.

Serbest stil antrenörü Sebahattin Ayyıldız ise kendi stilinde 90 sporcu bulunduğunu aktararak, bu çocukların yarısının milli takıma seçileceği bilgisini verdi.

Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Metin Kaplan, Termal Belediye Başkanı İsmail Atik ve eski Avrupa şampiyonu güreşçilerden Sırrı Acar, kampı ziyaret ederek antrenör ve minik sporculara başarılar diledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı