"Minik ellerden" şehit babasını ağlatan hediye

"Minik ellerden" şehit babasını ağlatan hediye

Bursa'da eğitim gören ilkokul öğrencileri, harçlıklarını biriktirerek temin ettikleri akülü tekerlekli sandalyeyi Bolu'da yaşayan ve geçirdiği ameliyatın ardından felç olan şehit babası Mehmet Durukan'a hediye etti- Aldığı hediye karşısında gözyaşlarına h

BOLU (AA) - İLHAMİ ÇETİN - Bolu'nun Mudurnu ilçesinde yaşayan ve geçirdiği beyin ameliyatının ardından felç kalan şehit babası Mehmet Durukan, Bursa'da eğitim gören ilkokul öğrencilerinin harçlıklarıyla hediye aldığı akülü tekerlekli sandalye karşısında gözyaşlarına hakim olmadı.

Kütahya'da 1998'de şehit olan Murat Durukan'ın Güveytepe köyünde yaşayan babası 67 yaşındaki Mehmet Durukan, bir süre önce geçirdiği beyin ameliyatı sonrası yatalak kaldı. Şehit babası Durukan'ın akülü tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olduğu yönünde haberlerin basında yer alması üzerine Bursa Orhangazi Mehmet Aker İlkokulu 4/C sınıfı öğrencileri, okul harçlıklarını biriktirerek akülü tekerlekli sandalye aldı.

Sınıf öğretmeni Harun Alaçam ve aynı okulda görevli öğretmen Siyami Alıç tarafından köye getirilen araç, şehit babasına teslim edildi.

Öğrencilerin anlamlı hediyesini gören baba Durukan gözyaşlarını tutamadı. Sandalyenin teslimi sırasında evde duygulu anlar yaşandı.

- "Minik öğrencilerin kocaman selamını getirdik"

Öğretmen Alaçam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, haberi duyduktan sonra harekete geçen öğrencilerin, "Özgürlüğü Hayal Edenlere Umut Oluyoruz" sloganıyla proje başlattıklarını anlatarak "Öğrencilerin harçlıklarından biriktirdikleri paralarla akülü araba alıp, Mudurnu Güveytepe köyünde bulunan şehit babası Mehmet Durukan'a teslim ettik." dedi.

Eylül ayından bu yana yürüttükleri projeye tüm okulun destek olduğunu ve öğrencilerin iki adet akülü tekerlekli sandalye alabilecek para biriktiğini belirten Alaçam, Bursa'dan "minik öğrencilerin kocaman selamlarını" getirdiklerini ve bu nedenle çok mutlu olduklarını söyledi.

- "Ömrünüz uzun olsun çocuklar"

Hasta yatağından kaldırarak akülü arabaya oturtulan Durukan ise ev içerisinde tekerlekli sandalyeyi kullanırken sık sık duygulu anlar yaşadı.

Aldığı anlamlı hediye karşısında gözyaşlarına hakim olamayan şehit babası, öğrencilere selam gönderdi ve "Arabayı aldım, kullanmayı da öğrendim. Allah razı olsun, ömrünüz uzun olsun çocuklar, sizin de yüzünüz gülsün." diyerek duygularını dile getirdi.

İsmail Durukan da "Babam yatağa düşeli 4 yıl oldu. Evden dışarıya çıkmıyordu. Öğrenciler sayesinde babam evden dışarıya çıkabilecek. Öğrencilerin gözlerinden öpüyorum, ailelerine de teşekkür ederim." diye konuştu.

Ziyaretin sonunda, Mehmet Aker İlkokulu 4/C sınıfı öğrencilerinin görüntülü mesajını içeren CD de şehit babasına takdim edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :