"Minderin Sultanları" olimpiyat vizesi yolunda

"Minderin Sultanları" olimpiyat vizesi yolunda

Türkiye Kadın Milli Güreş Takımı, 2016 Rio Olimpiyatları öncesinde Dünya Şampiyonası için hazırlıklarını tamamladı- Teknik direktör Kosukoğlu:"Bayrağımızı burada da dalgalandıracağız. Dünya Şampiyonası'ndan alacağımız başarılar bize moral olacaktır"

EDİRNE (AA) - CİHAN DEMİRCİ - Türkiye Kadın Milli Güreş Takımı, 2016 Rio Olimpiyatları öncesinde Dünya Şampiyonası için hazırlıklarını tamamladı.

ABD'nin Las Vegas kentinde 9 Eylül'de başlayacak müsabakalarda ilk 6'ya kalan sporcular  2016 Rio Olimpiyatları'na katılabilecek.

Türk Milli Takımı'nda yer alan 8 kadın güreşçi şampiyona öncesi son kampı Edirne'de yapıyor.

Türkiye Kadın Milli Güreş Takımı Teknik Direktörü İsmail Kosukoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olimpiyatlar öncesinde ABD'de düzenlenecek şampiyonasının ülkeler için büyük önem taşıdığını söyledi.

İlk 6'ya kalan sporcuların direkt olimpiyatlara katılabileceğini aktaran Kosukoğlu, "Her ülke bu şampiyonada olimpiyatların anahtarı olduğu için başarılı olmak isteyecektir. Olimpiyatların kurucusu Baron Pierre de Coubertin'in dediği gibi, 'olimpiyatlara katılmak çok önemlidir.' Bayrağımızı burada da dalgalandıracağız. Dünya Şampiyonası'ndan alacağımız başarılar bize moral olacaktır" diye konuştu.

Dünya Şampiyonası sonrasında üç turnuva daha düzenleneceğini aktaran Kosukoğlu, şöyle devam etti:

"Şampiyonada 8 mili güreşçimiz mindere çıkacak. Son kampımızı Edirne'de değerlendirdik. Daha öncesinde Polonya turnuvası gerçekleştirdik. O turnuvadan iyi sonuçlar aldık. Olimpiyatlar için bize ümit veren sıkletler oldu, Yasemin Adar 'ağır sıklette olimpiyatlarda varım' dedi. Çok az zamanımız kaldı. Bir sakatlık olmadığı taktirde Yasemin ve milli güreşçilerimizden iyi sonuçlar bekliyoruz. Bu şampiyona bizim için çok önemli. İnşallah olimpiyatlara katılacak sporcu sayımızı artırırız. 2012 Olimpiyatları'na bir sporcumuz katılmıştı, 2016 Rio Olimpiyatları'na katılacak sporcularımız 6'da 6 olsa 'hayır' demeyiz."

Kosukoğlu, moral ve motivasyon anlamında ise Edirne topraklarında antrenman yapmanın sporculara iyi geldiğini kaydetti.

 

- "Elimizden gelenin fazlasını yapacağız"

 

Milli güreşçi Hafize Şahin ise şampiyonaya çok iyi hazırlandıklarını söyledi.

Güzel bir hazırlık dönemi geçirdiklerini anlatan Hafize Şahin, şunları kaydetti:

"Dünya Şampiyonası'nda elimizden gelenin fazlasını yapacağız ve ülkemizi en güzel şekilde temsil etmeye çalışacağız. Dünya Şampiyonası'nda bayrağımızı dalgalandırarak, İstiklal Marşımızı okutacağız. Edirne, kadın güreşçiler için olimpiyat merkezi oluyor. Bu çalışmalar kadınlar için çok iyi başarılar ortaya koyacak. Türkiye'de kulüpler bu konuda yeterince iyi değil. Böyle bir çalışma başlattığı için bakanlığımıza teşekkür ediyoruz."

Milli güreşçi Merve Kenger de müsabakalar öncesi hocaların takımı çok iyi şekilde hazırladığını söyledi. Her güreşçiyle tek tek ilgilenildiğini aktaran Merve Kenger, "Öncelikli hedefimiz tabii ki de olimpiyat vizesi almaktır" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı