Minderin "altın" gençleri

Minderin "altın" gençleri

Serbest stil 86 kilo 23 yaş altı Avrupa şampiyonu Murat Ertürk:"Şampiyonluğu bekliyordum. Bundan sonraki hedefim artık A Milli Takım"- Serbest stil 57 kilo 23 yaş altı Avrupa şampiyonu Süleyman Atlı:"Her şey yeni başladı. İnşallah büyüklerde de dünya ve A

SZOMBATHELY (AA) - ÖMER HAKAN KİBAR - 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Murat Ertürk ile Süleyman Atlı, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etikleri için çok mutlu olduklarını söylediler.

Macaristan'ın Szombathely kentinde devam eden 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda, serbest stil 86 kiloda altın madalya kazanan Murat Ertürk ile serbest stil 57 kiloda şampiyon olan Süleyman Atlı, AA muhabirine değerlendirmede bulundu.

Şampiyonaya, 2 aylık kampta iyi hazırlandıklarını belirten Murat, "Şampiyonluğu bekliyordum. Bundan sonraki hedefim artık A Milli Takım." dedi.

Daha önce dünya ve Avrupa üçüncüsü olduğunu aktaran Murat, "Bu kez şampiyon olmayı çok istiyordum. Rabbim şampiyonluğu nasip etti. Zor bir gruptan çıktım ve her maçım final gibiydi. İnandım ve güvendim. Türk milletinin duasıyla birlikte finalde rakibimi tuşlayarak kazandım. Çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

Avrupa şampiyonu Murat, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etmek istediğini sözlerine ekledi.


- Süleyman: "Hedefim büyüklerde ilk sıra"

Erkekler serbest stil 57 kiloda kürsünün ilk basamağına çıkan Süleyman Atlı da şampiyonluğu beklediğini söyledi.

"Her şey yeni başladı. İnşallah büyüklerde de dünya ve Avrupa şampiyonu olmak istiyorum." diyen Süleyman, sözlerini şöyle tamamladı:

"Öncelikli hedefim büyüklerde ilk sırada yer almak. 2016 Rio Olimpiyatları'nda şanssızlık oldu, yenildim. Bu sene kendimi hazır hissediyorum. Büyüklerde de şampiyon olmak istiyorum. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edip altın madalya almayı hedefliyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :