Minderde Selçuklu’dan büyük başarı

Minderde Selçuklu’dan büyük başarı

Türkiye Güreş Federasyonunun 2018 yılı faaliyet programın da yer alan U23 Ümitler Greco-Romen Güreş Türkiye Şampiyonası 01-04 Mart 2018 tarihleri arasında Ordu’da düzenlendi.

 Türkiye de bütün kulüplerden 23 yaş altı sporcuların mücadele ettiği Şampiyona son zamanların en yoğun katılımlı ve kalitesi en yüksek şampiyonası oldu. Zorlu Şampiyona da Selçuklu Belediyespor Kulübü sporcularından Cihat Liman 55 kg da Türkiye Birincisi, Ahmet Altan 63 kg da, Alper Murat Erduran ise 77 kg da Türkiye üçüncüsü olarak  önemli bir başarıya imza attı.

YALÇINKAYA: SPORCULARIMIZIN PERFORMANSI BİZLERİ MEMNUN ETTİ

Selçuklu Belediyespor Kulübü Başkanı Ziya Yalçınkaya, “Öncelikle Türk gibi kuvvetli sözünü dünyaya ezberleten ecdadımızın emaneti güreşte başarılı olmak bizleri mutlu ediyor. Ata sporumuza değer veriyor ve önemsiyoruz. Güreşte mücadele eden sporcularımız ile birlikte güzel işler yapmaya başladık. Tamamı kulübümüz altyapısından yetişen sporcularımızın böylesi zor bir şampiyonada 1 altın ve 2 bronz madalya kazanması önemli bir başarıdır.  U23 kategorisi Türkiye de ki en zor yaş gurubu. Burada mücadele eden sporcular ve takımlar yıldızlardan sıyrılıp gelen sporcular. Bir çoğunun Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında deneyimi olan hatta madalya kazanan sporcular. Burada bizim genç sporcularımızın göstermiş olduğu performans bizleri çok mutlu etti. Birde sonucunda madalya kazanmaları verilen desteklerin boş olmadığını gösterdi. Tüm sporcularımızın yaptıkları müsabakaların hakkını sonuna kadar verdiler. Burada teknik ekibinizi ve gençlerimizi canı gönülden kutluyoruz” ifadelerini kullandı.