Mimarlar Odasında "Demirtaş'ı ziyaret" istifası

Mimarlar Odasında "Demirtaş'ı ziyaret" istifası

TMMOB Mimarlar Odası Samsun Şubesi'ne bağlı Tokat Temsilciliğinin başkan ve başkan yardımcıları, birliğin genel merkez yöneticilerinin HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ı ziyareti nedeniyle görevlerinden istifa etti

TOKAT (AA) - Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Samsun Şubesi'ne bağlı Tokat Temsilciliğinin Başkanı Ercan Boyraz ile başkan yardımcıları, birliğin genel merkez yöneticilerinin HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etmesi nedeniyle görevlerinden istifa ettiklerini bildirdi.

Ercan Boyraz, temsilcilik binasında düzenlediği basın toplantısında, kendisi ile başkan yardımcıları Ayhan Yılmaz ve Engin Turan'ın görevlerinden istifa ettiğini söyledi.

TMMOB Genel Merkezi yöneticilerinin 1 Ekim'de HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ı ziyareti nedeniyle basın açıklaması yapma gereği duyduklarını dile getiren Boyraz, "İdeolojik takıntılarla toplumsal hassasiyetlerimizi ve kutsallarımızı hiçe sayarak, ülkemizi bölmeye çalışan terör örgütünü kınamayan, terör örgütünün siyasi uzantısı olarak çalışan bir partiyi ziyarete giden TMMOB Yönetim Kurulunu esefle kınıyoruz" dedi.

"Böyle bir örgütün üyesi olmaktan dolayı utandıklarını" ifade eden Boyraz, şöyle konuştu:

"Mesleki faaliyetlerle ilgili kaygıları bulunmayan, yeri geldiğinde emperyalist güçlerden bahseden TMMOB, dış güçlerin güdümünde olan PKK terör örgütü ve onun siyasi uzantısı bir partiyi himaye edercesine ortak mitinge çağırmasını Tokatlı mimarlar ve mühendisler olarak hazmedemiyoruz. Ayrıca TMMOB gibi bir örgütün üyesi olmaktan da utanıyoruz. İnşallah bu tepkimiz bir kıvılcım olur, devamı gelir. Mensubu olduğumuz örgüt böyle pervasızca tutum ve davranışlar sergileyemez. Üyelerimizin istifamıza itirazı yok. Sağ olsunlar, üyelerimiz de bizleri destekliyor."

Boyraz, istifalarının ardından kurum faaliyetlerini yedek üyelerin devam ettireceğini sözlerine ekledi.

Açıklamanın ardından Boyraz, Yılmaz ve Turan, istifa dilekçelerini faksla TMMOB Samsun Şubesi'ne gönderdi. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı