Mimar Genim'e, Beyoğlu Nişanı verildi

Mimar Genim'e, Beyoğlu Nişanı verildi

İSTANBUL (AA) - Mimar Sinan Genim'e, ''Beyoğlu’nda 6 Yapı 6 Öykü'' adlı kişisel sergisinin açılışı öncesi, Beyoğlu Nişanı takdim edildi.Beyoğlu...

İSTANBUL (AA) - Mimar Sinan Genim'e, ''Beyoğlu’nda 6 Yapı 6 Öykü'' adlı kişisel sergisinin açılışı öncesi, Beyoğlu Nişanı takdim edildi.

Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası Sergi Salonu'ndaki törende Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu Belediye Meclisi'nin aldığı karar ile Mimar Sinan Genim'e, Türk mimarisine kazandırdığı eserlerden dolayı ''Beyoğlu Nişanı ve Üstün Hizmet Beratı'' verdi.

Demircan, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Beyoğlu'nun kültürün ve sanatın merkezi olduğunu söyledi.

Beyoğlu'nun hem İstanbul'un hem de Türkiye'nin kalbi olduğunu belirten Demircan, şöyle devam etti:

''Dolayısıyla Beyoğlu bizim kültürümüzün ve medeniyetimizin en önemli merkezlerinden biri ise buraya katkı yapan insanların sayesindedir. Sinan Genim sergilediğimiz bu işlerin yanı sıra fikren, zikren ve kalben her zaman bu şehrin yanında olmuş, bizimle tecrübelerini paylaşmakta tereddüt etmemiştir. Bu nişanı hak ediyor. Biz de bu nişanı gönülden verdik.'

Mimar Sinan Genim ise Beyoğlu Nişanı'nın takdim edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''Beyoğlu Belediyesi'ne ve onun değerli Başkanı Ahmet Misbah Demircan'a teşekkür ederim.'' dedi.

Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa, Beyoğlu Kaymakamı Savaş Ünlü, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Ressam Devrim Erbil, STK temsilcileri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Sergi 8 Nisan'a kadar gezilebilecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :