Milyonluk sıfır binalar böyle yıkılıyor

Milyonluk sıfır binalar böyle yıkılıyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminin ardından Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde ağır hasarlı yüksek katlı binalar patlayıcı madde kullanılarak yıkılmaya devam ediyor.

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminin yol açtığı büyük yıkımın ardından, ağır hasarlı yüksek katlı binaların yıkım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Son olarak Bostanbaşı Mahallesi Saray Bosna Caddesi üzerinde bulunan ve milyonlarca lira değerindeki iki yeni yapının, her biri 15 katlı olan blokları kontrollü bir şekilde yıkıldı.

Milyonluk sıfır binalar böyle yıkılıyor

Yıkım işlemleri öncesinde polis ekipleri, bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Yıkım sırasında 300 kilogram patlayıcı kullanılarak binalar saniyeler içerisinde yere indirildi. Yerel yetkililer, bölgedeki yıkım işlemlerinin önümüzdeki günlerde devam edeceğini belirtti.

Milyonluk sıfır binalar böyle yıkılıyor

Bu patlayıcı yıkım yöntemi, deprem sonrası ağır hasar gören ve insanların güvenliği için tehlike oluşturan yüksek katlı binaların güvenli bir şekilde yıkılmasına yardımcı oluyor. Malatya'da yürütülen bu çalışmalar, depremin etkilerini minimize etme ve kentsel dönüşüm sürecini hızlandırma amacını taşıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.