Millilerden Para Okçuluk Avrupa Kupası'nda 7 madalya

Millilerden Para Okçuluk Avrupa Kupası'nda 7 madalya

İSTANBUL (AA) - Türk Milli Takımı, Para Okçuluk Avrupa Kupası 1. Ayak yarışlarını 5 altın ve 2 bronz olmak üzere toplam 7 madalya ile noktaladı. Türkiye...


İSTANBUL (AA) - Türk Milli Takımı, Para Okçuluk Avrupa Kupası 1. Ayak yarışlarını 5 altın ve 2 bronz olmak üzere toplam 7 madalya ile noktaladı.

Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, İtalya'nın Olbia şehrinde düzenlenen kupanın son gününde ay-yıldızlılar, bireysel kategoride bir altın madalya daha elde etti.

Bülent Korkmaz, makaralı yay kategorisi final atışlarında karşılaştığı İtalyan Alberto Simonelli'yi 142-141'lik skorla geçti ve altın madalya kazandı.

Milli okçular, kupada daha önce erkekler takım mücadelelerinde, W1 ve makaralı yay kategorilerinde altın, klasik yay kategorisinde bronz madalya kazanırken Yiğit Caner Aydın, W1 kategorisi bireyselde altın madalyanın sahibi olmuştu.

Kadınlarda ise klasik yay takımı kürsünün zirvesine çıkarken, Sevgi Yorulmaz makaralı yay kategorisi bireyselde bronz madalyaya uzanmıştı.


- Millilerden takım rekorları


Para Okçuluk Avrupa Kupası'nda erkeklerde makaralı yay takımı eleme turunda Avrupa rekoru ve dünya rekorunu egale ederken, W1 takımı dünya rekoru kırdı.

Erdoğan Aygan, Bülent Korkmaz ve Murat Turan'dan oluşan makaralı yay takımı, ABD'ye ait olan 232 puanın yeni sahibi olurken hem Avrupa hem de dünya rekorunu egale etti.

Yiğit Caner Aydın, Naci Yenier ve Bahattin Hekimoğlu'ndan oluşan W1 takımı ise 223 toplam puanla Türkiye'ye ait olan 215 puanlık dünya rekorunu kırmayı başardı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :