Millilerde yeni dönem başlıyor

Millilerde yeni dönem başlıyor

- A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri öncesi hazırlık maçında yarın Antalya'da Rusya ile karşı karşıya gelecek- Antalya Stadı'nda saat 21.15'te başlayacak maçı Sloven hakem Damir Skomina yönetecek


İSTANBUL (AA) - A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında yarın Antalya'da Rusya ile karşılaşacak.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2016) gruptan çıkamayarak erken veda eden Türkiye, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 5 Eylül'de deplasmanda Hırvatistan ile yapacağı gruptaki ilk maç öncesi Rusya karşısında önemli bir provaya çıkacak.

2018 FIFA Dünya Kupası'nın ev sahibi Rusya'yı 22 yıl sonra Türkiye'de ağırlayacak milliler, yenilenmiş kadrosuyla yeni döneme galibiyetle başlamayı amaçlıyor.

Antalya Stadı'nda saat 21.15'te başlayacak müsabakayı Slovenya Futbol Federasyonundan Damir Skomina yönetecek. Karşılaşmada Skomina'nın yardımcılıklarını Jure Praprotnik ile Robert Vukan yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Alper Ulusoy olacak.

A Milli Futbol Takımı'na üçüncü kez ev sahipliği yapacak Antalya Stadı'ndaki maçın biletleri 10, 15, 30 ve 50 liradan satılıyor.

Ay-yıldızlı ekip, konakladığı otelin sahasında bu akşam yapacağı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayacak. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, idman öncesi basın toplantısı düzenleyecek.


- Kadroda önemli değişiklikler


Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in, EURO 2016'da yer alan bazı önemli isimleri Rusya ve Hırvatistan maçlarının aday kadrosuna çağırmaması dikkati çekti.

Milli takım kaptanı Barcelonalı Arda Turan başta olmak üzere, EURO 2016'da yer alan Gökhan Gönül, Selçuk İnan, Semih Kaya, Hakan Kadir Balta, Caner Erkin ve Burak Yılmaz, aday kadroya çağrılmadı.


- 12 farklı isim


EURO 2016 kadrosuna göre 12 farklı futbolcu son açıklanan milli takıma davet edildi.

Ahmet Oğuz, Çağlar Söyüncü, Kaan Ayhan, İrfan Can Kahveci, Okay Yokuşlu, Salih Uçan, Cengiz Ünder, Enes Ünal gibi genç futbolcuları A Milli Takım'a çağıran Fatih Terim, bu isimlerin yanı sıra EURO 2016'da olmayan Serdar Aziz, Hasan Ali Kaldırım ve Gökhan Töre'yi de tekrar aday kadroya davet etti. Açıklanan aday kadroda yer alan ancak Beşiktaş ile oynadığı lig maçında sakatlanan Oğuzhan Özyakup'un yerine ise Tolga Ciğerci kampa katıldı ve bu rakam 12'ye yükseldi.

Öte yandan, Harun Tekin, Ahmet Oğuz, Kaan Ayhan, İrfan Can Kahveci, Tolga Ciğerci ve Cengiz Ünder daha önce A Milli Takım forması giymedi.


- Aday kadro


A Milli Futbol Takımı aday kadrosunda yer alan futbolcular şunlar:

Kaleciler: Harun Tekin (Bursaspor), Onur Recep Kıvrak (Trabzonspor), Volkan Babacan (Medipol Başakşehir)

Defans: Ahmet Oğuz, Ahmet Yılmaz Çalık (Gençlerbirliği), Şener Özbayraklı, Hasan Ali Kaldırım, İsmail Köybaşı (Fenerbahçe), Çağlar Söyüncü (Freiburg), Kaan Ayhan (Schalke 04), Serdar Aziz (Galatasaray)

Orta saha: Hakan Çalhanoğlu (Bayer Leverkusen), Emre Mor, Nuri Şahin (Borussia Dortmund), İrfan Can Kahveci (Gençlerbirliği), Mehmet Topal, Salih Uçan, Ozan Tufan, Volkan Şen (Fenerbahçe), Olcay Şahan (Beşiktaş), Tolga Ciğerci (Galatasaray), Okay Yokuşlu (Trabzonspor), Gökhan Töre (West Ham United), Cengiz Ünder (Medipol Başakşehir)

Forvet: Cenk Tosun (Beşiktaş), Enes Ünal (Twente), Yunus Mallı (Mainz 05)


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :