Milli Tren Projesinde Çalışacak Mühendisler Sınavla Alınacak

Milli Tren Projesinde Çalışacak Mühendisler Sınavla Alınacak

ANKARA (AA) - Milli Tren projesinde istihdam edilecek sözleşmeli mühendisler hakkındaki sınav ve atama kriterleri belirlendi. Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii AŞ (TÜLOMSAŞ)...

ANKARA (AA) - Milli Tren projesinde istihdam edilecek sözleşmeli mühendisler hakkındaki sınav ve atama kriterleri belirlendi. 

Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii AŞ (TÜLOMSAŞ) Genel Müdürlüğü'nün "Milli Tren Projesinde İstihdam Edilecek Sözleşmeli Mühendisler Hakkındaki Sınav ve Atama Yönetmeliği" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Buna göre, mühendis pozisyonlarına giriş sınavı ile atama yapılacak. Yazılı ve sözlü sınavlardan oluşan giriş sınavı, boş pozisyon ve ihtiyaç durumuna göre Genel Müdürlükçe uygun görülen zamanlarda sınav komisyonu tarafından gerçekleştirilecek.

Giriş Sınavına katılma şartları, sınavın şekli, sınav tarihi ve yeri, KPSSP3 asgari puanı, başvuru yeri ve tarihi, başvuru şekli, başvuruda istenecek belgeler, başvuru evrakının temin edileceği yerler, sınav konuları, atama yapılması planlanan pozisyon sayısı ve gerekli görülen diğer hususlar sınav tarihinden en az otuz gün önce Resmi Gazete ile Türkiye genelinde yayımlanan tirajı en yüksek ilk beş gazetenin en az ikisinde yer alacak ilanla duyurulacak.

Mühendislik bölümlerinden mezun olan adaylar KPSSP3 puan türünden, sınav ilanında belirtilmiş olan asgari puanı almış olmak şartı ile başvurabilecek. 

Aranılan şartları taşıyan adaylar, ilanda belirtilen KPSSP3 puan türünden en yüksek puanı alan adaydan başlamak ve atama yapılması planlanan pozisyon sayısının yirmi katını geçmemek üzere sıralamaya tabi tutulacak.

Giriş sınavının yazılı kısım sorularının tamamı duyuruda belirtilen mesleki alan bilgisinden hazırlanacak ve başarılı sayılabilmek için 100 üzerinden en az yetmiş puan alması gerekecek.

Daha sonra adaylar sözlü sınava tabi tutulacak. 

Giriş Sınavında başarılı olup atananlara ilişkin bilgiler, Hazine Müsteşarlığı ve Devlet Personel Başkanlığına e-uygulama sistemi üzerinden 30 gün içerisinde bildirilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı