Milli Tenisçi Büyükakçay:

Milli Tenisçi Büyükakçay:

- "Hem elimden gelenin en iyisini yapacağım hem de bu anın keyfini çıkaracağım"


İSTANBUL (AA) - Amerika Açık ikinci turunda yarın Çek Petra Kvitova ile karşılaşacak milli tenisçi Çağla Büyükakçay, "Hem elimden gelenin en iyisini yapacağım hem de bu anın keyfini çıkaracağım." dedi.

New York'ta gerçekleşen yılın dördüncü ve son grand slam turnuvası Amerika Açık'a ev sahibi ülkeden Irina Falconi'yi 6-2, 6-1'lik setlerle yenerek başlayan Çağla Büyükakçay, kendine hedef olarak belirlediği bir turnuvaya böylesine güzel bir başlangıç yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Hafta başında güncellenen dünya sıralamasında 66.'lığa çıkarak klasman rekorunu kıran 26 yaşındaki milli raket, zorlu organizasyon öncesi iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini belirtti.

Çağla, iyi başladığı turnuvayı aynı şekilde sürdürmek istediğini ve ikinci turda karşılaşacağı Kvitova'nın tecrübeli bir sporcu olduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Petra Kvitova çok kariyerli bir oyuncu. 2011 ve 2014 Wimbledon'ın yanı sıra 2011'de İstanbul'daki WTA şampiyonasında zafere uzanmış, dünya sıralamasında ikinciliğe kadar yükselmiş tecrübeli bir isim. Elbette zor bir sınav beni bekliyor, ancak hem elimden gelenin en iyisini yapacağım hem de bu anın keyfini çıkaracağım."

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş da, Amerika Açık'ta tek kadınlarda ana tabloda maç kazanmayı başaran ilk Türk raket olarak kayıtlara geçen Büyükakçay'a tebriklerini iletti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :