Milli tekvandocunun hedefi, dünya ve olimpiyat şampiyonluğu

Milli tekvandocunun hedefi, dünya ve olimpiyat şampiyonluğu

Gençler Türkiye Tekvando Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan 14 yaşındaki milli tekvandocu İklima Betül Karakuş, olimpiyat oyunları ve dünya şampiyonalarında Türk bayrağını dalgalandırmak istiyor- İklima Betül Karakuş: "Milli takımdayım, bunun karşılığı

SİVAS (AA) - CÜNEYT ÇELİK - Gençler Türkiye Tekvando Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan milli tekvandocu İklima Betül Karakuş, olimpiyat oyunları ve dünya şampiyonalarında madalya kazanmayı hedefliyor.

Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu milli tekvandocu Servet Tazegül'ü örnek aldığını belirten 14 yaşındaki İklima Betül, daha önce katıldığı müsabakalarda 15 birincilik, 2 ikincilik ve bir de üçüncülük elde etti.

İklima Betül Karakuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Tekvando Federasyonunca Alanya'da düzenlenen şampiyonanın en küçük sporcusu olduğunu ifade ederek, 46 kiloda 99 sporcu arasında Türkiye ikincisi olduğunu söyledi.

Başarılı olmak için çok çalıştığını vurgulayan milli tekvandocu, "Turnuvaya 70 ilden bin 820 sporcu katıldı. Sivas Gücü Spor Kulübü adına mücadele ettim. Kilomda 99 sporcu vardı, yaptığım 6 müsabakayı kazandım. Finalde rakibimi yenebilirdim ama heyecandan ikinci oldum. İnşallah önümüzdeki yıl daha iyi sonuç elde ederim" diye konuştu.

İklima Betül, milli takımda yer almaktan gurur duyduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Programlara uygun çalışıyorum. Her gün birazda daha üstüne katarak devam ediyorum. Hedeflerim büyük, onlara ulaşabilmek için çok çalışmam lazım. Milli takımdayım, bunun karşılığını vermeliyim. Türk bayrağını Allah nasip ederse her zaman dalgalandırmak ve İstiklal Marşımızı okutmak istiyorum. Hem Türkiye'ye hem de Sivas'a bunun karşılığını vermem lazım."


- "2020 Olimpiyatlarında madalya kazanmak istiyorum"


Önüne koyduğu hedeflere ulaşmak için en iyi şekilde çalışmaya devam edeceğine işaret eden İklima Betül Karakuş, "Uluslararası müsabakalarda, olimpiyat oyunları ve dünya şampiyonalarında Türk bayrağını dalgalandırmak istiyorum. 2020'ye kadar tüm müsabakalarda birinci olmayı hedefliyorum. Daha sonra da 2020 Olimpiyatlarında altın madalya kazanmak istiyorum" dedi.

Sivas Gücü Spor Kulübü'nün tekvando antrenörü Ünsal Ataş da İklima Betül Karakuş'un başarılı bir sporcu olduğuna dikkati çekerek, "İklima ile ilk olarak eksik yönlerini belirleyip, onlar üzerinde çalıştık. Bundan sonraki yarışmalarda daha iyi hazırlanıp, başarılı olması için çalışmalar yapıyoruz" açıklamasında bulundu.

İklima Betül'ün başarısıyla diğer sporculara örnek olduğunu ifade eden Ataş, "Başarıda en büyük pay ailenin. Aile desteği çok büyük ve bu da İklima Betül'ün antrenmanlarına yansıyor" şeklinde konuştu.


- Nuh Özer: "İklima Betül örnek bir sporcu"


Tekvando Sivas İl Temsilcisi Nuh Özer ise İklima Betül'ün Sivas'ı temsil ederek, Türkiye çapında ikinci olduğunu, aldığı bu güzel sonuçtan dolayı gururlandıklarını ifade etti.

Başarılı, disiplinli ve örnek bir sporcu olan İklima Betül'ün artık Türkiye'yi olimpiyatlarda, dünya ve Avrupa şampiyonalarında temsil edeceğine değinen Özer, Sivas'tan tekvando'da Türkiye'yi temsil edecek sporcular yetiştirmek için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :