Milli tekvandocu Pekcan dünya şampiyonu

Milli tekvandocu Pekcan dünya şampiyonu

Mevlüt Pekcan, Meksika'da devam eden 9. Poomse Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazandı

ANKARA (AA) - Milli tekvandocu Mevlüt Pekcan, Meksika'da düzenlenen 9. Poomse Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazandı.

Türkiye Tekvando Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Dünya Tekvando Federasyonu'nun (WTF) Aguascalientes şehrinde 46 ülkeden 500 sporcunun katılımıyla düzenlediği şampiyonada, Türkiye 1 altın, 1 gümüş madalya daha kazandı. Böylece Türkiye'nin madalya sayısı, 2 altın, 1 gümüş ve 3 bronz olmak üzere 6'ya yükseldi.

31-40 yaş ferdi erkeklerde mücadele eden Mevlüt Pekcan, en yüksek puanı alarak dünya şampiyonu oldu.

Serdar Can, Fatma Törehan, Murat Sarıkuş, Kübra Dağlı ve Seyyid Burhaneddin Fırat'tan oluşan milli takım ise serbest stilde dünya ikinciliğini elde etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, şampiyonada madalya alan sporcuları tebrik etti. Tekvandonun, Türk sporunun madalya lokomotifi olmaya ve Türk bayrağını göndere çektirmeye devam edeceğini belirten Şahin, "Güçlü altyapımızla ve projelerimizle daha büyük başarılara yürüyeceğimize inanıyor, sporcularımızı, teknik ekibi ve sporcularımızı yetiştiren antrenör kardeşlerimi kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı