Milli tekvandocu Nur Tatar'ın mutlu günü

Milli tekvandocu Nur Tatar'ın mutlu günü

Nur Tatar, Antalya'da İranlı tekvandocu Mehran Askari ile evlendi

ANTALYA (AA) - Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen 2016 Olimpiyat Oyunları'nda bronz madalya kazanan milli tekvandocu Nur Tatar, İranlı milli tekvandocu Mehran Askari ile dünyaevine girdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Nikah Salonu'ndaki törende çiftin nikahını, Belediye Başkanı Menderes Türel kıydı. Nur Tatar ve eşi, nikah sonunda törene katılanların tebriklerini kabul etti.

Menderes Türel, törende yaptığı konuşmada, Nur'un 2 gün önce antrenmanda eşi Mehran'ın ayak parmağını kırdığını söyledi.

Mehran Askari'nin "Diğer ayağımı da istediği gibi kırabilir." demesi üzerine Türel, şunları kaydetti:

"Önemli olan sözle veya başka bir şeyle üstünlük sağlamak değil, fedakarlıklarla sevincinizi artırmak, üzüntünüzü azaltmak. Evlilik en kutsal ve zor bir müessese. Dolayısıyla mutluluklarınızı artırmayı, üzüntülerinizi, hayatın zor günlerini birbirinizle paylaşarak azaltmayı hiçbir zaman unutmayınız. İyi günde olduğu gibi kötü günde de sığınacak ilk limanlar olduğunuzu hatırlayınız."

Güçlü devletin, güçlü millet ve genç nesille mümkün olduğunu ifade eden Türel, evliliğin en güzel tarafının bebekler olduğunu belirterek, "Biz 'en az 3' diyoruz." dedi.

Nur Tatar'ın çocuğu 2020 Olimpiyat Oyunları'ndan sonra düşüneceklerini söylemesi üzerine Türel "2020 olimpiyatlarından sonra inşallah 'en az 3' diye temennide bulunalım." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :