"Milli takıma sırtımı çevirmem söz konusu değil"

"Milli takıma sırtımı çevirmem söz konusu değil"

Fenerbahçeli kaleci Volkan Demirel:

Fenerbahçe'nin tecrübeli kalecisi Volkan Demirel, A Milli Futbol Takımı'na hiçbir zaman sırt çevirmediğini belirterek, çağrılması durumunda elinden geleni yapacağını söyledi.

Fenerbahçe Kulübü'nün projelerini tanıtmak amacıyla Ortaköy'de düzenlenen etkinliğe katılan Volkan Demirel, basın mensuplarına açıklamada bulundu.

A Milli Takım'ın, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Türk Telekom Arena'da Kazakistan ile yaptığı maç öncesinde taraftarların tepkisi sebebiyle stadı terk eden ve daha sonra milli takıma çağrılmayan Volkan Demirel, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in "Volkan bana 'Hocam beni bir daha milli takıma çağırma' dedi" şeklindeki sözlerinin sorulması üzerine, şunları kaydetti:

"Fatih hocama böyle bir cümle kurmuş olabilirim. Tamamen o anki şartlarda, o anki psikolojimle kurulmuş bir cümledir. Benim hiçbir zaman, hiçbir şekilde milli takıma sırtımı çevirmem ya da 'milli takımda oynamayacağım' gibi bir söylemim söz konusu değil. Ne zaman nerede görev verilirse milli takıma gidip elimden geldiği kadar o formayı hak etmeye, elimden geldiği kadar Türk bayrağını dalgalandırmaya çalışırım. Bunu herkes böyle bilsin. Böyle bir düşüncem olsa zaten sizleri bir araya getirmek veya kendi ağzımdan bunu dile getirmek gayet kolay. Bunu dile getirebilirim ama benim aklımdan böyle bir şey hiçbir zaman geçmedi."

Kazakistan maçı öncesinde yaşananlardan sonra kimsenin kendisini aramadığını dile getiren tecrübeli kaleci, "Evet, o günkü şartlarda bu olay yaşanmıştır ve kapanmıştır. Çünkü ben o sahada kalsaydım daha büyük olaylar olacaktı. Ben bunu Hırvatistan maçında yaşamıştım. Ben bunların yaşanacağını hissettiğim için o gün oynamak istemedim ve kendimi sahadan çektim. Daha sonrasında hiçbir şekilde bu konuyla ilgili ne arandım, ne konuşuldum ne de gündeme geldi. Fikrim de alınmadı. Benim de sadece o günkü şartlarda söylediğim bir cümledir. Daha sonrasında böyle bir düşüncem olmadığını her yerde söyledim" diye konuştu.

Volkan Demirel, Fatih Terim'in istemesi durumunda her zaman görüşebileceklerini anlatarak, "Fatih Terim benim hocamdır. Bende emeği de vardır. Ne zaman benimle görüşmek isterse, görüşmek isterim. 'Hocam sizinle görüşmek istiyorum' diyerek, karşısına çıkmak biz futbolcular için yanlış olur. Her zaman biz onları bekleriz. Onlar bizi çağırdığı zaman icabet ederiz" ifadelerini kullandı.

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı