"Milli takıma inanıyor, genç arkadaşlarıma güveniyorum"

"Milli takıma inanıyor, genç arkadaşlarıma güveniyorum"

Hidayet Türkoğlu: - "Milli takım inşallah bu turnuvada (Avrupa Basketbol Şampiyonası) iyi bir basketbol sergileyecektir. Şansımız da yanımızda olursa iyi bir netice almak isteriz"

ESKİŞEHİR (AA) - Geride kalan sezonu Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Los Angeles Clippers'ta geçiren basketbolcu Hidayet Türkoğlu, adını taşıyan basketbol ve spor okulunun tanıtımına katıldı. 

Türkoğlu, bir kolejdeki tanıtımda yaptığı konuşmada, gençleri yetiştirip Türk sporuna kazandırmak istediklerini ifade ederek, "Basketbolu biraz daha sevdirmek istiyoruz. İyi bir ekiple çalışıyoruz. Çocuklarımızın gelişimindeki farkı göreceksiniz. Güzel projelerimiz var" dedi.

İsminin, Türkiye Basketbol Federasyonu'na üst düzey yöneticilik için geçtiği yönündeki soruya Hidayet, "Basketbolu bıraktıktan sonra hedeflerimde yöneticilik var" cevabını verdi. 

A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın katılacağı Avrupa şampiyonasını da değerlendiren tecrübeli oyuncu, "Arkadaşlarımız zor bir grupta. Milli takıma inanan ve genç arkadaşlarıma güvenen birisiyim. İnşallah bu turnuvada da iyi bir basketbol sergileyeceklerdir. Şansımız da yanımızda olursa iyi bir netice almak isteriz" diye konuştu.

 

- "Hangi takımla anlaşacağım bir kaç gün içinde netleşecek"

 

NBA kariyerinde 997 maça çıktığını anımsatan Türkoğlu, hedeflerini gerçekleştirip kariyerini noktalamak istediğini bildirdi. 

Hidayet, "Yaşlandığımın farkındayım. NBA'de 15'inci senemi bitirdim. 997 maç oynadım. 15 yıllık hayatımda iyi ya da kötü işler yaptım. Siz de bundan gurur duymuşsunuzdur. Bininci maç hedefimi tamamlayıp, NBA'deki basketbol hayatımı noktalamak istiyorum. Henüz hangi takımla anlaşacağımı bilmiyorum. Birkaç gün içinde netleşecektir" şeklinde konuştu. 

Spor okulunda eğitim gören bir çocuğun, Türkiye'de Fenerbahçe forması giymek istediğine dair haberlere ilişkin sorusunu Hidayet, "Bir Fenerbahçe taraftarıyım. Eğer Türkiye'ye basketbol oynamak için dönersem tek formasını giyeceğim takım Fenerbahçe olur. ABD'de birkaç hedefim daha var. Öncelikle onlara konsantre olacağım" şeklinde cevapladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı